Adăpost de câini pe Internet, "LAGĂR de concentrare" în realitate. Tudor-Tim Ionescu, REVOLTĂ pe DSV: ATENȚIE! Ce sunt capabili să spună
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Poliția Capitalei a fost sesizată că într-un container ard câini, iar anchetatorii au făcut percheziții. Tudor - Tim Ionescu a vorbit despre acest caz terifiant, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Poliția Capitalei a fost sesizată că pe un teren viran, printre deșeuri, ard trupurile unor câini. Oamenii legii au făcut percheziții la adresa unui bărbat care gestiona un adăpost improvizat, iar la acesta au găsit peste 100 de animale în condiții improprii. 

Adăpost pe Internet, "LAGĂR de concentrare" în realitate

"Povestea a plecat de la o postare de luni, în care un cetățean a postat niște poze de acolo, din acel loc. Eu știu de existența acestui lor și a mai multor locuri de genul acesta, lagăre de concentrare. Acestea nu sunt adăposturi, sunt lagăre de concentrare pentru câini în special, organizată de mafia câinilor fără stăpân, pentru că este o mafie care are ramificații și-n România, și-n afară!

Marți o doamnă s-a dus acolo să încerce să dea de mâncare la câinii care erau acolo pe câmp și a văzut fum și un miros puternic. A fost sesizată Poliția care s-a dus acolo, care a solicitat și intervenția ASPA, nu au reușit să intre în lagăr, dar au fost găsite totuși, în lateral, mai multe cadavre, unele carbonizate, altele nu, dar în saci. A fost chemată și Direcția Sanitar Veterinară București care nu a găsit nicio problemă în modul în care arată acel loc care este efectiv un lagăr, se vede din afară! Ulterior, s-a deschis de către Procuratură un dosar penal și s-a dat un mandat de percheziții. Poliția și ASPA s-au dus azi acolo, m-am dus și eu și am văzut că mai era și Garda de Mediu și de la DSV,deci 4 instituții la fața locului", a declarat Tudor - Tim Ionescu, în exclusivitate pentru DC NEWS.

"Aprox. 100 de câini, ÎNCĂ ÎN VIAȚĂ. Ținuți la limita subzistenței. Medicii veterinari, complici la această mafie a animalelor fără stăpân"

"E vorba de peste 100 de câini, 110, poate chiar 120 de câini, ÎNCĂ în viață! Subliniez, ÎNCĂ ÎN VIAȚĂ! Pentru că ei erau ținuți la limita subzistenţei, lucru tipic pentru traficanții aceștia de câini și zeci de cadavre, fie incendiate, fie în putrefacție. Cadavrele au fost trimise la necropsie și să se găsească microcipurile, pentru că acesta este unul dintre cele mai importante lucruri în acest moment, să fie găsite și citite microcipurile pe care le au acești câini... dar tehnica este de a microcipa acești câini, dar a nu-i înregistra în registrul de evidență a câinilor, pentru că aici există și medici veterinari care sunt dispuși și fac acest lucru, cei care sunt parte a acestei mafii și care sunt responsabili în funcționarea acestei mafii și trebuie mers și pe acest filon", ne-a mai spus. 

"Să înfunde pușcăria"

"Este important de văzut care sunt persoanele responsabile. Sunt 2 suspecți care au declarat că ar fi al lor acea improvizație, 2 persoane care, la ce am văzut acolo, trebuie să înfunde pușcăria și sper să fie aplicată pedeapsa maximă.

Câinii, cei care încă mai trăiesc au fost luați de ASPA și vor fi duși în centrele ASPA unde vor primi în primul rând îngrijiri veterinare, să fie stabilizați. Speram să nu fie prea târziu pentru unii. După ce vor fi puși pe picioare, urmează să fie promovați spre adopție", a continuat el.

"E bine pentru toată lumea să înțeleagă" REGRET la adresa DSV: ATENȚIE!

"E bine pentru toată lumea să înțeleagă că acest lagăr este, de fapt, esența mafiei animalelor fără stăpân, pentru că aceste locuri sunt alimentate, fie pe persoană fizică, fie pe asociații, de către persoane de bună credință care trimit bani: 5 lei, 10 lei, 100 de lei, 5 euro, 10 euro, din Franța, Italia, Spania, de peste tot, dar care iată, în realitate, banii aceștia sunt luați de aceste persoane care nu caută decât să facă bani de pe urma suferinței animalelor și fie sunt ținute la limita subzistenței, încă să mai respire, dar să arate atât de rău încât să solicite în continuare bani de la internauți pentru a-i ajuta, fie trimiși la export. Acestea sunt cele două surse de venit ale acestor persoane.

Este un semnal de alarmă și cum putem noi să combatem acest lucru e să sesizăm instituțiile, Poliția, dar și să fim atenția la anunțurile și apelurile de a da bani către astfel de improvizații și să fim atenți unde se duc banii noștri!

Este un fenomen și o mafie care trebuie combătută și regretul foarte mare este la adresa DSV-ului care, atenție, o parte a Poliției Animalelor este formată din personal detașat din Direcțiile Sanitar Veterinare. Ori persoane din DSV care sunt capabile să vină și să spună despre astfel de lagăre că nu este nicio problemă, nu vedem nicio ilegalitate aici, atunci este un proiect sortit eșecului!", a încheiat Tudor - Tim Ionescu. 

Citește știrea inițială: Poliția Capitalei, sesizată că într-un container ARD CÂINI. Ce s-a GĂSIT la adresa unui bărbat, după PERCHEZIȚII

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel