Acuzațiile care ar putea fi aduse în cazul lui Alec Baldwin
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels / Acuzațiile care ar putea fi aduse în cazul lui Alec Baldwin
Pexels / Acuzațiile care ar putea fi aduse în cazul lui Alec Baldwin
Noi acuzații penale pot fi aduse în dosarul care îl privește pe actorul Alec Baldwin.

Ar putea apărea noi acuzații penale pentru împușcarea mortală a Halyney Hutchins de săptămâna trecută, pe un platou de filmare de filmare din New Mexico, a spus poliția americană, citată de BBC. Actorul Alec Baldwin a împușcat-o accidental pe directoarea de imagine și a rănit un regizor pe platourile de filmare ale filmului „Rust”.

„Toate opțiunile sunt pe masă”, a spus procurorul districtual Mary Carmack-Altwies despre eventualele acuzații. „Nimeni nu este exclus în acest moment”.

Muniție reală găsită pe platoul de filmare

Anchetatorii au mai spus că a existat „o oarecare delăsare” în ceea ce privește siguranța pe platoul de filmare. Prezentând concluziile inițiale ale departamentului, șeriful județului Sante Fe, Adan Mendoza, a spus: „Bănuim că au fost găsite alte cartușe goale pe platoul de filmare. Vom stabili cum au ajuns aceia acolo, de ce au fost acolo, pentru că nu ar fi trebuit să fie prezente”, a adăugat el.

El a spus că poliția a recuperat până acum 600 de probe, inclusiv trei arme de foc și 500 de cartușe de muniție. Șeriful Mendoza a mai spus că un „proiectil de plumb” a fost scos din umărul regizorului rănit, Joel Souza și predat ca dovadă.

„Cred că faptele sunt clare, o armă i-a fost înmânată domnului Baldwin. Arma era funcțională și a tras cu un glonte real, ucigând-o pe Hutchins și rănindu-l pe domnul Souza”, a spus el despre asasinat.

Filmul tragediei de pe platoul de filmare al westernului "Rust"

Actorul Alec Baldwin exersa mişcarea de scoatere a unui pistol din toc şi a îndreptat apoi arma spre camera de filmat în momentul în care s-a produs împuşcătura care i-a fost fatală directoarei de imagine a unui western filmat în Statele Unite, potrivit unor documente judiciare citate luni de mass-media americane, relatează  Agerpres, citând AFP.

Regizorul Joel Souza, rănit la un umăr în urma acelui foc de armă, se afla în spatele victimei, Halyna Hutchins. El a declarat că auzit un sunet care semăna cu "pocnetul unui bici, urmat de o 'bubuitură'", conform unui raport al anchetei preliminare, obţinut de postul NBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel