Acuzaţii grave la adresa conducerii Primăriei Timişoara. Patronul Italrom spune că i s-a cerut șpagă două apartamente
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sorin Neagoe
Sorin Neagoe

O conferinţă de presă organizată de patronul Italrom, Sorin Neagoe a pus Primăria Timişoara pe jar. Omul de afaceri Sorin Neagoe a afirmat că unul dintre primii patru oameni ai primăriei i-a cerut şpagă două apartamente, pentru a-i debloca un proiect, informează Ziua de Vest.

Autor: Adi Stroescu

Sorin NeagoePosibilii doritori de şapgă sunt primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, secretarul Ioan Cojocari şi cei doi viceprimari, Adrian Orza şi Sorin Grindeanu. Neagoe dezvăluie că solicitarea de şpagă a venit în 2007.

Sorin Neagoe a devenit un presonaj interesant nu prin ce a realizat, ci abia după ce numele său a apărut în dosarul terenurilor luate cu acte false de Ionelaş Cârpaci, conform procurorilor.

Dezvăluire cu pipeta...

Sorin Neagoe a refuzat să dezvăluie numele celui acuzat că i-ar fi cerut şpagă. Singura posibilă relaţie între Neagoe şi un om din conducerea Primăriei Timişoara ar fi cea cu secretarul PMT, Ioan Cojocari. Fiica acestuia, notarul Paula Cojocari, a lucrat pentru firma lui Neagoe, în trecut. De aici au început speculaţiile. Cojocari nu neagă că fiica sa ar fi lucrat pentru Neagoe. Spune, însă, că totul este o invenţie şi cere probe. „Eu nu răspund la prostii de-astea. Scrieţi ce vreţi. Neagoe aberează, să dovedească dacă este aşa, să spună clar cum s-a întâmplat şi cine i-a cerut şpagă. Neagoe este un om necăjit. Eu am vrut să-l ajut. A picat într-o treabă, nevinovat, şi mi-a fost milă de el. Dar nici noi nu suntem vinovaţi pentru că nu puteam da autorizaţia. Dacă era legal, o avea demult”, ne-a declarat Ioan Cojocari, secretarul Primăriei Timişoara.

Tot dumnealui ne-a spus că fiica sa a lucrat pentru Neagoe, dar nu vede unde este problema. “Da, este adevărat, Paula a lucrat şi pentru Neagoe, a fost colegă de şcoală cu copilul lui, nu înţeleg însă care este legătura. Nu i-a făcut Neagoe un favor că a lucrat pentru el”, mai spune Cojocari.

Neagoe: „Mi-a cerut două apartamente dintr-un bloc construit pe Dorobanţi”

Neagoe susţine că cea mai mare mârşăvie făcută de Primăria Timişoara împotriva sa s-a întâmplat în cadrul unui proiect al firmei sale, pe strada Take Ionescu. În urma acestuia, a primit direct propunerea de şpagă.

“În 2007, m-am dus la un unul din primii patru oameni din conducerea Primăriei Timişoara. Mi-a spus că nu se prea poate rezolva, că am prea mulţi duşmani în consiliul local şi să aştept până în 2008, după alegeri, că se rezolvă problema. Acea persoană mi-a spus că l-am mai ajutat cu nişte treburi, dar sunt minore, că pentru a încerca rezolvarea problemei ar trebui să dau două apartamente dintr-un bloc construit pe Dorobanţi“, a spus Sorin Neagoe, în cadrul unei conferinţe de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel