Acuzații grave în procesul lui Platini: 'Motivații politice' și 'rezultatul unei conspirații'
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 07 iun 2022, 16:23
WhatsApp
Acuzații grave în procesul lui Platini: 'Motivații politice' și 'rezultatul unei conspirații'
Acuzații grave în procesul lui Platini: 'Motivații politice' și 'rezultatul unei conspirații'
Procesul care a început miercuri în Elveţia împotriva lui Michel Platini, fost preşedinte al UEFA, este 'rezultatul unei conspiraţii' menite să-l împiedice pe acesta să devină preşedinte al FIFA, a declarat apărarea fostului mare fotbalist francez, scrie DPA. 

Michel Platini, în vârstă de 66 de ani, şi elveţianul Sepp Blatter, 86 de ani, fost preşedinte al FIFA, vor compărea în faţa instanţei pentru acuzaţia de escrocherie, în afacerea plăţii suspecte care a curmat în 2015 traiectoria celor doi la comanda fotbalului mondial.

Până pe 22 iunie, Tribunalul penal federal din Bellinzona îi va audia pe cei doi foşti conducători pentru 'gestiune neloială', 'abuz de încredere' şi 'fals în înscrisuri' în acelaşi dosar, urmând să prezinte verdictul pe 8 iulie.

'Procedurile împotriva domnului Platini au fost motivate politic, cu scopul de a-l împiedica să devină preşedintele FIFA'

Avocatul lui Platini, Dominic Nellen, a declarat pentru DPA că poate 'arăta în detaliu că procedurile împotriva domnului Platini au fost motivate politic, cu scopul de a-l împiedica să devină preşedintele FIFA'.

'Suntem încrezători că procedura va duce la un rezultat pozitiv, care va demonstra sinceritatea deplină a domnului Michel Platini în această problemă. Scopul acestei poveşti a fost să-l elimine din cursa pentru funcţia de preşedinte al FIFA', a spus Nellen.

Cei doi aliaţi deveniţi rivali, în măsura în care Platini urma să-i succeadă lui Blatter, sunt acuzaţi că au obţinut ilegal, în detrimentul FIFA, o plată de 2 milioane franci elveţieni 'în favoarea lui Platini', conform rechizitoriului parchetului. Cei doi, vizaţi şi în alte dosare, riscă cinci ani de închisoare sau amendă.

Platini şi Blatter vor trebui să dea explicaţii în dosarul care a dus la excluderea lor din fotbal, într-un moment în care Michel Platini, pe atunci preşedinte al UEFA şi un mare nume în fotbalul mondial datorită gloriei sale sportive, părea favorit pentru preluarea funcţiei de preşedinte al FIFA după scandalurile care au dus la demisia lui Blatter, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?