Acuzații grave împotriva Laurei Codruța Kovesi. Lucian Netejoru, șeful Inspecției Judiciare, a rupt tăcerea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi
Lucian Netejoru, șeful Inspecției Judiciare, a declarat, la Antena 3, că au existat presiuni mari din partea DNA-ului condus de Laura Codruța Kovesi. 

Lucian Netejoru a afirmat, în contexul pe care Inspecția Judiciară l-a făcut la DNA în vremea Laurei Codruța Kovesi, că au fost presiuni mari și că DNA trimitea diverse solicitări către inspectorii care efectuau controlul. Solicitările le-ar fi primit după încheierea programului și erau trimise cu poșta specială, duoă cum afirmă. 

Lucian Netejoru a mai explicat că, deși este inspector judiciar din 2014, ”nu am simțit alte presiuni decât cele care au fost exercitate în timpul controlului la DNA. Despre toate aceste presiuni am făcut vorbire într-un document pe care l-am pus la dispoziția CSM”. 

În ceea ce privește aceste presiuni, Lucian Netejoru afirmă că una dintre ele este chiar dosarul ce i-a fost făcut la DNA: ”În ce au constat aceste presiuni? Aș începe cu dosarul care mi-a fost făcut la DNA, cu privire la o apartenența din trecut la Masonerie. Nu am avut ocazia să o spun, dar o spun aici. Eu sunt mândru că am făcut parte din Masonerie, dar știind care îmi sunt îndatoririle, am renunțat la a fi membru în această organizație. În tot timpul controlului, am fost bombardați cu fel de fel de solicitări privind inspectorii care efectuau controlul.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel