Acum se gândesc cum să aplice legea: Boc și Ialomițianu au creat un grup de lucru care să stabilească cum se vor impozita ghicitoarele, maneliștii și îmbălsămătorii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
gheorghe-ialomiteanu
gheorghe-ialomiteanu

Prim-ministrul Emil Boc şi ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, au stabilit crearea unui grup de lucru în subordinea ministrului pentru elaborarea mecanismului procedural privind impozitarea veniturilor nedeclarate, urmând ca materialul să fie prezentat reprezentanţilor Băncii Mondiale, spre finalul acestei luni.

"Se constituie un grup de lucru în subordinea ministrului de Finanţe, care va beneficia de asistenţă din partea Băncii Mondiale, iar la finalul lunii trebuie prezentate materialele reprezentanţilor Băncii Mondiale", a declarat ministrul Gheorghe Ialomiţianu pentru Agerpres. Potrivit acestuia, o structură se va crea în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), pentru verificarea veniturilor nedeclarate, acest organism urmând să fie înfiinţat fie prin hotărâre de Guvern, fie prin ordin de ministru. Totodată, noua structură ar urma să fie formată prin redistribuirea angajaţilor Ministerului Finanţelor, fiind nevoie de personal de control de la Garda Financiară, precum şi de specialişti în tehnologia informaţiei.

În privinţa deciziei boardului Fondului Monetar Internaţional, aşteptată pentru 7 ianuarie, pentru deblocarea următoarei tranşe de împrumut, Ialomiţianu a arătat că România şi-a îndeplinit condiţionalităţile convente cu FMI. "Aşteptăm boardul FMI, care va puncta acele condiţionalităţi pe care le-am îndeplinit. Noi spunem că le-am îndeplinit, din punctul nostru de vedere, ne-am făcut treaba", a spus Ialomiţianu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel