Acum ai o scuză pentru faptul că nu te trezeşti când sună ceasul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Persoanele care se trezesc greu dimineaţa au acum o scuză bună. Cercetătorii de la University of Edinburgh (Scoţia) şi de la University Ludwig Maximilians din Munich (Germania) au studiat 10.000 de europeni. S-a descoperit că oamenii care au gena ABCC9 necesită o jumătate de oră în plus de somn faţă de cei care nu au această genă. După cum explică oamenii de ştiinţă, ABCC9 este prezentă în  bagajul genetic la o persoană din cinci.

Autor: Anca Murgoci

Acest lucru poate explica comportamentul somnului la oameni. Se ştie că durata timpului de odihnă diferă de la o persoană la alta. De exemplu, Margaret Thatcher avea nevoie doar de patru ore de somn pe noapte, în timp ce Albert Einstein de 11 ore.

Indivizii selectaţi pentru cercetare au răspuns la chestionare privind comportamentul legat de  somn. Aceştia au făcut şi analize de sânge. Chestionarul dorea să obţină rezultate cu privire la cantitatea de timp în care omul dormea, dacă lua somnifere sau dacă avea alte tulburari legate de somn.

Rezultatele au arătat că persoanele care aveau gena ABCC9 necesitau mai mult de opt ore de odihna. Experţii spun că gena este moştenită, astfel tendinţa de a dormi mai mult este dominantă într-o familie.

Potrivit BBC Mundo, a dormi prea mult sau prea puţin poate duce la probleme grave de sănătate cum ar fi hipertensiune, obezitate sau boli cardiace.

Citeşte şi:

Sfaturi pentru un somn liniştit

Somnul-condiţie esenţială în menţinerea sănătăţii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel