Urmărește emisiunea live
(ACTUALIZAT) Afganistan: cutremur de 5,9 grade la granița cu Pakistanul. Aproape o mie de morți și sute de răniți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Twitter
Sursa foto Twitter
Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade a lovit sud-estul Afganistanului aseară: seismul, conform Institutului de Geofizică al SUA (Usgs), a fost înregistrat la 44 km sud-vest de Khost, în apropiere de granița cu Pakistanul.

ACTUALIZARE ȘTIRE

Bilanţul puternicului cutremur care a lovit sud-estul Afganistanului în noaptea de marţi spre miercuri a ajuns la cel puţin 920 de morţi, a anunţat guvernul acestei ţări, potrivit Agerpres.

"Până în prezent, potrivit informaţiilor de care dispunem, cel puţin 920 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 600 sunt rănite", a declarat într-o conferinţă de presă Mawlawi Sharafuddin Muslim, ministru adjunct pentru gestionarea dezastrelor naturale.

"Acestea sunt informaţii iniţiale şi este posibil (ca această cifră) să continue să crească", a precizat acesta în faţa jurnaliştilor la Kabul.

Cu toate acestea, într-un mesaj de condoleanţe din partea liderului suprem al talibanilor difuzat anterior se indica că doar până la 300 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 500 au fost rănite în această tragedie.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Hipocentrul a fost situat la o adâncime de 10 km. Potrivit agenției de știri afgane Bakhtar citată de Euronews, în provincia Paktika, în zona de graniță - în principal rurală - cu Pakistanul, sunt cel puțin 250 de morți.  

Un oficial al guvernului local a declarat că peste 150 au fost răniți.  Nu au fost raportate pagube sau decese în Pakistan imediat după producerea seismului. Salvatorii, care au sosit cu elicopterele, lucrează pentru a salva supraviețuitorii

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean raportează că seismul a fost resimțit pe o rază de peste 500 km, nu doar în Afganistan și Pakistan, ci și în India. 

 

Imaginile șocante au fost surprinse pe malul unui lac din Călărași.

Mai mulți pescari l-au filmat pe un altul chiar în timp ce se îneca, fără ca cineva sa intervină.

Potrivit Antena 3, aceștia râdeau de întreaga situație. Mai mult decât atât, cel care a filmat întreg incidentul și a postat imaginile pe rețelele sociale ar fi fost chiar patronul bălții. Poliția s-a autosesizat și a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă.

Bogdan Chirieac: Nu mă surprinde! Mi se părea de dat la televizor dacă sărea cineva în apă pentru a-l salva

„Absența educației și deprecierea învățământului sunt de vină, fără să mă refer aici la universități, ci la mediul preuniversitar, zona aceasta unde nu prea s-a mai făcut școală, nu li s-au mai arătat elevilor chestiuni elementare, încă de când erau mici. Înțeleg că la școlile private sau străine din București îi învață ce să facă la incendiu, la cutremur, la ce vreți dumneavoastră.”, a spus analistul Bogdan Chirieac, marți seară, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” de la Antena 3.

Citește în continuare AICI.

Italia se îndreaptă spre raționalizarea apei, deocamdată impusă doar cu ordonanțe la nivel municipal. Presa italiană titrează că introducerea stării de urgență din cauza lipsei apei devine inevitabilă.

În acest moment, cea mai mare urgenţă este în Piemonte, unde alerta priveşte 145 de localităţi, în special în zonele Novara şi Verbania, şi unde nivelul Lacului Maggiore a scăzut cu un metru în ultimele trei zile, potrivit Rador.

Emilia-Romagna, din următoarele ore, va fi în stare de calamitate. Autoritatea Bazinului Padului a declarat alerta roşie: situaţia marelui fluviu este, de fapt, în cea mai gravă stare de urgenţă, probabil de când există.


Citește în continuare AICI.

Te poate intersa și...

O femeie ar fi fost răpită şi sechestrată de un bărbat de 61 de ani

O femeie în vârstă de 41 ani a sunat, marţi seara, la 112 şi a anunţat că a fost răpită şi este sechestrată într-o baracă din municipiul Piatra-Neamţ. Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu, a declarat că poliţiştii au demarat cercetările în urma cărora a fost identificată locaţia unde se afla femeia, o bază sportivă nefuncţională din oraş.

"Din declaraţiile apelantei a reieşit faptul că, la data de 21 iunie a.c., în jurul orei 19.30, după ce ar fi părăsit incinta unui bar din Piatra-Neamţ, ar fi fost ajunsă din urmă de o persoană necunoscută, care i-ar fi acoperit ochii cu o eşarfă, după care ar fi fost condusă şi încuiată într-o încăpere...citește în continuare AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel