Actualizare Windows Phone 8
Data publicării:
Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern
WhatsApp
Actualizare Windows Phone 8
Actualizare Windows Phone 8

Reprezentanţa spaniolă a Nokia a anunţat pe contul de Twitter că telefoanele care au Windows Phone 8 vor primi o actualizare a software-ului în august. Actualizarea la WP8 se numeşte Amber şi va fi disponibilă preinstalată pe telefoanele Nokia Lumia 925, scrie Adevărul.

Autor: Alexandra Dinu

Amber va aduce o parte din caracteristicile interesante prezentate odată cu Lumia 925, care fac telefonul mai inteligent, iar sistemul de operare mai apropiat de avantajele Android sau iOS. Evident, nu există o schimbare radicală, designul va rămâne acelaşi, iar numărul de aplicaţii nu va creşte radical.

Microsoft şi Nokia încearcă să intre într-un ritm obişnuit de update-uri pe care să le aducă sistemului de operare şi să avanseze la nivelul cotei de piaţă, unde Android domină, iar iOS încearcă să-şi păstreze numărul doi.

Potrivit ultimelor date ale firmei de analiză de piaţă IDC, terminalele cu Windows Phone au reprezentat 3,2% din piaţă în primul trimestru a lui 2013, în timp ce telefoanele cu BlackBerry OS sau BlackBerry 10 au doar 2,9%. Microsoft a avansat faţă de 2012, când avea doar 2% din piaţă, în condiţiile în care erau chiar mai multe telefoane cu Symbian vândute.

Nokia Amber va veni în august pe toate telefoanele care au avut Windows Phone 8 instalat, nu şi pentru cele care aveau Windows Phone 7.8, care vor rămâne mereu cu acest sistem de operare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel