Actualități în chirurgia pediatrică. Dr. Cornel Sabetay, la Academia de Sănătate / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Cornel Sabetay
Cornel Sabetay
Dr. Cornel Sabetay este invitatul zilei la Academia de Sănătate.  

Dr. Cornel Sabetay, medic chirurgie pediatrică, ortopedie pediatrică, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, este invitatul zilei la Academia de Sănătate.

"Astăzi îl avem ca invitat pe prof. dr. Cornel Sabetay, de la UMF Craiova, șeful Clinicii de Chirurgie Pediatrică din Spitalul Universitar. Vom discuta despre noutățile în chirurgia pediatrică, o specialitate conturată de multă vreme, dar care, încet, încet, a căpătat un statut și mai bine definit. 

De la nivel european au plecat reglementări în ceea ce privește chirurgia pediatrică, pe care au trebuit să le adopte toate țările membre, inclusiv România și care țin de caracteristicile copilului.

Copilul este un pacient cu totul special, de aceea el trebuie îngrijit într-un mediu pediatric, inclusiv operat într-un mediu pediatric și asta face ca definiția actuală a chirurgiei pediatrice, așa cum spuneam, să fie din ce în ce mai precisă.

Care sunt aceste evoluții?", spune prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC Medical. 

Emisiunea va fi transmită luni, 19 septembrie, ora 11:00, simultan pe Youtube DC Medical și pe Facebook DC Medical și DC News. 

Vezi emisiunea în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel