Actorul Alexandru Lulescu a murit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Actorul Alexandru Lulescu a murit
Actorul Alexandru Lulescu a murit
Actorul Alexandru Lulescu a murit la câteva zile după ce a împlinit 90 de ani.

Alexandru Lulescu a suferit un accident vascular cerebral. Acesta va fi depus vineri la Teatrul Național din București și va fi înmormântat la Cimitirul Bellu.

”Rămas bun, Alexandru Lulescu!

Tatrul de Revistă “Constantin Tănase” anunță cu profund regret trecerea în neființă a domnului ALEXANDRU LULESCU, actor emblematic al Revistei românești, căreia i-a dedicat întreaga sa viață și carieră.

Maestrul ALEXANDRU LULESCU a fost omagiat pe scena Teatrului “Constantin Tănase”, anul trecut, în luna octombrie, în prima ediție a Galelor Savoy. Avea să fie ultima sa apariție pe scena pe care a slujit-o aproape 60 de ani.

Anul acesta, pe 1 iunie, a împlinit 90 de ani, fiind considerat cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă.Corpul neînsuflețit va fi depus, pentru un ultim omagiu, Duminică, 19 iunie, ora 9:00, în foaierul Sălii Savoy a Teatrului “Constantin Tănase”, din Calea Victoriei nr.33.

Prima apariție a maestrului ALEXANDRU LULESCU pe scena Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, care pe atunci se numea Ansamblul de Estradă, este consemnată în anul 1952, ca solist de balet într-un dans tătar din premiera intitulată “Primul spectacol”.

Câțiva ani mai târziu, în 1961, se angajează la Teatrul devenit între timp Satiric-Muzical “Constantin Tănase”, unde joacă în zeci de spectacole, cu sute de reprezentații în țară și în lume. Dintre spectacolele în care joacă amintim:

”La Grădina Cărăbuș”, “Pagini alese din Revista de altădată”, ”Revista cu Tănase”, ”Minunile Revistei - Ca la Tănase”, ”Veselie la…Tănase”, ”De la Cărăbuș la Savoy”, ”Revista cu paiațe”, ”Vino să ne vezi deseară”, ”Scandal la Boema”, ”Pompiliu de Pompadour”, ”O seară la Revistă”, “Revista dragostei”. A făcut parte și din distribuția musicalurilor de succes:

”Groapa” (text: Eugen Barbu/muzica: Radu Șerban) și ”O premieră furtunoasă”, după ”O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale (text și versuri: Octavian Sava, muzica: Marius Țeicu).Timp de douăzeci de ani, a format împreună cu un alt mare actor, Nicu Constantin, unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice, fiind deseori supranumiți ”Regii umorului” sau ”Cavalerii râsului”.

Ultimele spectacole în care a putut fi aplaudat pe scena de la Revistă au fost: ”Hai, zâmbește!”, ”Lasă supărarea-n hol!”, ”Aer Bun! De Savoy!”, ”Hai, Hai România!” şi ”Cu mască sau fără mască, oamenii vor să zâmbească!”.

Rămânem cu amintirea splendidelor momente trăite împreună, pe scena Teatrului „Tănase”, momente minunate pentru care îi mulțumim cu adânc respect și aleasă recunoștință!

Rămas bun, nea Lulu!

Dumnezeu să vă odihnească în pace!”, a transmis vineri Teatrul de Revistă 'Constantin Tănase', pe pagina de Facebook a instituției.

 

Alexandru Lulescu abia a împlinit 90 de ani

Acum câteva zile, reprezentanții Teatrului de Revistă l-au felicitat pe Alexandru Lulescu de ziua sa de naștere.

„La mulți ani, Alexandru Lulescu. Astăzi, venerabilul domn Alexandru Lulescu, cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă, împlinește… 90 de ani! Îi dorim din toată inima multă sănătate, bucurii și încă mulți ani liniștiți și fericiți alături de cei dragi! Alexandru Lulescu, actor care a strălucit o viață pe scena de la Revistă, a fost omagiat la Teatrul „C.Tănase”, în cadrul primei ediții a GALELOR SAVOY, care a avut loc în luna octombrie 2021″, au transmis reprezentanții Teatrului de Revistă, pe Facebook.

Citește și - EXCLUSIV  Secretul lui Alexandru Lulescu, dezvăluit de Alexandru Arșinel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel