Activitatea Uber-Taxify-Clever, reglementată. Viorica Dăncilă: Relaţia trebuie să fie corectă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat pe Facebook că, după reglementarea prin OUG a activităţii de ride-sharing, mai sunt doar câţiva paşi de urmat pentru ca relaţia dintre cerere şi ofertă să fie una corectă. 

"Activitatea serviciilor de ride-sharing, precum cele prestate de Uber, Bolt sau Clever, este obligatoriu să intre în legalitate, în spiritul eliminării discriminării și încurajării concurenței loiale.

Am adoptat ieri proiectul de act normativ privind reglementarea acestor servicii și urmează să stabilim, după un proces de consultare publică cu toţi cei interesaţi şi parcurgerea etapelor legale şi procedurale, formula optimă de funcționare. Relația dintre cerere și ofertă trebuie să fie una corectă, care să ducă la servicii de calitate și să asigure transportul pasagerilor în condiții de siguranță, așa cum este normal", a scris Dăncilă. 

Uber-Taxify-Clever, reglementate prin OUG 

"Deschiderea și transparența de care am dat dovadă în elaborarea și promovarea acestui act normativ ne-au permis să ascultăm toate opiniile societății civile atât cele care erau pro, cât și cele care erau contra reglementării acestui domeniu. Cred că ceea ce a rezultat în urma acestui proces este un act normativ care respectă cerințele existente ale pieței, dar și asigură pentru cetățeni (în calitatea lor de consumatori finali) respectarea standardelor de confort, siguranță și calitate", a declarat şi ministrul transporturilor, Răzvan Cuc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel