Data actualizării:
Data publicării:

”Activitatea CJ Vrancea, complet blocată", după decesul președintelui Toma. Cine preia atribuțiile acestuia și în ce condiții

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO: Facebook @CJ Vrancea
FOTO: Facebook @CJ Vrancea
Cum se poate debloca activitatea Consiliului Județean Vrancea.

Consiliul Județean (CJ) Vrancea a anunțat că are activitatea complet blocată după moartea președintelui instituției, Cătălin Toma, potrivit unui comunicat de presă, scrie Agerpres.

”Activitatea Consiliului Județean Vrancea, complet blocată în acest moment. Administrația județeană aduce la cunoștința opiniei publice faptul că în acest moment atribuțiile de ordonator principal de credite nu pot fi exercitate de nicio persoană din cadrul Consiliului Județean. Pe cale de consecință, există un blocaj total la nivelul instituției și al subordonatelor, neputând fi procesate și semnate documente extrem de importante care vizează proiecte, avize, autorizații etc”, se precizează în comunicatul CJ Vrancea, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, fără întrunirea de urgență a CJ pentru intrarea în normalitate, nu se poate asigura funcționarea administrației județene și a instituțiilor subordonate, ”cu efecte negative asupra proiectelor de investiții, dar și cu efecte nedorite pentru persoanele fizice și juridice care sunt în așteptarea unor documente din partea CJ Vrancea”.

De asemenea, se mai precizează în comunicat, că activitatea CJ trebuie deblocată și se precizează că nu există vreo ”bătălie” între cei doi vicepreședinți, Marian Oprișan (PSD) și Ionel Cel-Mare (ALDE), pentru preluarea atribuțiilor președintelui.

"Nu există nicio bătălie între cei doi actuali vicepreședinți"

”Cei 30 de consilieri județeni aflați în funcție în acest moment trebuie să facă în următoarea perioadă ceea ce este legal și firesc și anume să deblocheze activitatea instituției. În condițiile în care a fost deja emis Ordinul Prefectului nr. 90/ 19.02.2024 privind încetarea de drept a mandatului președintelui CJ Vrancea, urmează derularea pașilor prevăzuți de Codul administrativ în acest sens.

Contrar speculațiilor apărute în mass-media, nu există nicio bătălie între cei doi actuali vicepreședinți ai Consiliului Județean pentru a prelua atribuțiile ce revin Președintelui Consiliului Județean Vrancea. De altfel, ședința de îndată a autorității deliberative va fi convocată după data de 22 februarie. Ulterior, atribuțiile vor fi exercitate de drept de unul dintre vicepreședinți”, se arată în comunicatul CJ Vrancea.

Cine preia atribuțiile șefului CJ

”Întâi să terminăm cu evenimentul acesta care s-a abătut asupra noastră, după care o să vedem ce se întâmplă în Consiliul Județean. Conform Codului Administrativ, art 192, unul dintre vicepreședinți, prin vot secret al consilierilor județeni, va fi ales vicepreședinte cu atribuții ale președintelui. După 22 februarie (n.r. data înmormântării lui Cătălin Toma) o să avem convocat Consiliu Județean, așa cum prevede Codul Administrativ, de către o treime din consilierii județeni și vedem ce va fi. Cu votul secret al majorității absolute”, a declarat Ionel Cel-Mare, vicepreședinte al CJ Vrancea, pentru DCNews.

Citește și: Cătălin Toma, președintele CJ Vrancea, a murit fulgerător, la doar 46 de ani. ”Sunt profund întristat” spune Nicolae Ciucă/ UPDATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel