Data publicării:

Acțiuni pentru limitarea răspândirii Covid-19. Sancțiuni de 680.000 lei, în 24 de ore / Trei argeșeni nu au respectat carantina

Autor: Andrada Oana | Categorie: Stiri
WhatsApp
Acțiuni pentru limitarea răspândirii Covid-19 / Imagine de tevenet de la Pixabay
Acțiuni pentru limitarea răspândirii Covid-19 / Imagine de tevenet de la Pixabay
În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Aproape 7.000 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 828 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național, anunță IGPR într-un comunicat de presă. 

Au fost efectuate 60.203 verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse. În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 4.311 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 680.000 de lei.

Exemplu: Nu au respectat măsura izolării/carantinei

 

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Tigveni, județul Argeș, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliu, au identificat trei bărbați, de 22, 26, respectiv 30 de ani, toți din Tigveni, care nu au respectat măsura carantinării la adresele declarate, din aceeaşi localitate.

În urma celor constatate, cei în cauză au fost sancţionați contravenţional, cu amendă de 1.000 de lei, fiecare, conform Legii nr. 55/2020,  privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş, arată comunicatul IGPR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel