Acțiune civică inedită. Locuitorii din Oradea au montat jardiniere cu flori pentru a împiedica mașinile să urce pe trotuar / foto
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Primăria Oradea
Sursă foto: Primăria Oradea
Locuitorii orădeni de pe strada George Coșbuc au montat jardiniere de flori pentru a bloca accesul mașinilor pe trotuare.

Locuitorii străzii George Coşbuc din centrul municipiului Oradea au montat jardiniere cu flori pentru a împiedica şoferii să îşi parcheze maşinile pe trotuarul şi aşa îngust.

Orădenii au luat această măsură pentru că altfel trotuarul devenea impracticabil, iar pietonii erau obligaţi să coboare în şosea.

„Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Oradea aplaudă această iniţiativă şi le mulţumeşte locuitorilor de pe strada George Coşbuc, invitându-i pe aceştia la un dialog direct cu Compartimentul Spaţii Verzi Urbane, Facilităţi de Agrement şi Sport, care se oferă să le acorde consiliere şi sprijin în ceea ce priveşte amenajarea jardinierelor şi chiar punerea la dispoziţie de plante pentru amenajarea lor’’, a transmis miercuri Primăria Oradea, printr-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, pe lângă utilitatea practică, jardinierele puse de orădeni oferă beneficiul unei mici oaze de verdeaţă într-un spaţiu 100% construit, conform eBihoreanul.

Se scumpeşte parcarea în Capitală. Abonamente pentru şoferi, dar şi amenzi! "Achitaţi anticipat serviciul public de parcare"

Preţurile pentru parcarea în Bucureşti se schimbă. Astfel, cei care vor să îşi lase maşina în zona 0 a Capitalei vor fi nevoiţi să scoată din buzunare sume importante. 

Astfel, în zona 0, locul de parcare va costa 75 lei pe zi, 300 lei pe săptămână sau 1050 lei pe lună. Plata este valabilă doar pentru intervalul orar 7:00 - 23:00. În zona 1, cei care vor să parcheze vor plăti 38 lei pe zi, un tarif la jumătate faţă de zona 0, 150 lei pentru o săptămână şi doar 525 lei pentru o lună întreagă. 

În zona 2 a Capitalei, locurile de parcare vor costa 15 lei pe zi, 60 lei pe săptămână şi doar 210 lei pe lună. 

Pentru persoanele juridice, abonamentele vor varia între 100 lei pe zi în zona 0 şi 20 lei în zona 2. Pe lună, în zona 0 persoanele juridice vor plăti 1400 lei, pe zona 1 700 lei şi pe zona 2 280 lei. 

Primăria condusă de Nicuşor Dan s-a gândit, însă, că pentru cei care plătesc mai mult pot fi create şi anumite avantaje. Astfel, cei care plătesc abonamente pentru zona 0 pot parca, pe baza acelui abonament, în zonele 1 şi 2, în timp ce persoanele care plătesc abonamente pentru zona 1 pot parca şi în zona 2 (citește mai mult AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel