Acțiune a Brigăzii Rutiere pentru verificarea transportului de persoane în regim Taxi și alternativ
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Acțiune a politistilor BPR pe linia transportului de persoane Sursa:BPR
Acțiune a politistilor BPR pe linia transportului de persoane Sursa:BPR
În data de 15 Ianuarie a.c., polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat în parcările Centrelor Comerciale Băneasa, Carrefour Colentina și Cora Pantelimon, în vederea reducerii riscului rutier în rândul participanților la trafic, prin verificarea legalității efectuării transportului de persoane în regim de taxi și a transportului alternativ. 

În urma controalelor efectuate au fost aplicate 31 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 26.000 de lei, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate (8 taxi, 1 transport alternativ, 1 alte categorii), respectiv 6 seturi de plăcute cu numărul de înmatriculare (taxi), se arată într-un comunicat al Brigăzii de Poliție Rutieră al Capitalei.

De asemenea, au fost identificate 5 autovehicule Taxi care nu dețineau autorizație valabilă, context în care s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare pentru o perioada de 6 luni. 

La data de 15.01.2021, un bărbat în vârsta de 21 de ani, a condus un auto în parcarea Centrului Comercial Cora-Pantelimon, iar în urma controlului efectuat de către polițiști s-a constatat ca pe vehiculul în cauză sunt montate însemne și înscrisuri specifice taxiurilor autorizate, respectiv bandă tip șah de culoare alb-negru, tariful practicat (1.99 lei/km), sigla dispeceratului "Taxi Titan", ecusoane taxi pe ambele portiere, casetă taxi si indicativ de dispecerat taxi. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 1000 lei, și a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului, prin masura tehico-administrativă a retragerii plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare. 

La data de 15.01.2021, un bărbat în vârsta de 40 de ani, a condus un auto în parcarea Centrului Comercial Carrefour Colentina, iar în urma controlului efectuat de către polițiști,  s-a constatat că a efectuat transport contra cost de persoane, în regim taxi, fără sa dețină  autorizațe de transport persoane, valabilă. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 1000lei, și s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului, prin retragerea certificatului de înmatriculare și a placuțelor cu numărul de înmatriculare. 

Acest tip de acțiuni vor fi organizate în permanență de către Brigada Rutieră și vor fi vizați atât conducătorii auto ce efectuează transport alternativ, cât și cei care efectuează transport de persoane în regim taxi, în vederea impunerii unui climat de ordine publică și siguranță rutieră pe drumurile publice din Municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel