Acționăm responsabil, în echilibru cu natura
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
foto: Primăria Sectorulu 1
foto: Primăria Sectorulu 1
Mediul inconjurator reprezinta un element esential al existentei umane si este rezultatul interferentelor unor elemente naturale – sol, aer, apa, clima, biosfera – cu elemente create prin activitatea umana. 

Distrugerea mediului inconjurator reprezinta practic distrugerea celei mai mari bogatii pe care o are omenirea: natura inconjuratoare.

Fiecare acțiune a noastră, benefică sau distructivă pentru mediu, declanșează un întreg lanț de acțiuni. Natura are o forță uriașă de regenerare, dar omul a reușit să o învingă, iar acum natura bate în retragere. 

Oare nu e de datoria nostra, a fiecaruia dintre noi sa ne propunem ca in fiecare zi sa facem un gest, cat de mic, in a sprijini Natura? Suntem puternici, dar suntem oare și înțelepți în a ne folosi puterea?

Sisteme naturale in interactiune, tema acestei saptamani, se refera la relatia actiuni umane - mediu inconjurator, respectiv la responsabilitatile noastre in raport cu mediul inconjurator,  interdependenta lor, care influenteaza echilibrul ecologic si determina conditiile de viata pentru viitor. Am creat o lume super-tehnologizată, deși vrem să trăim într-un mediu care să ne asigure sănătatea. Modificăm mediul în care trăim, după care facem eforturi să ne adaptăm la el.

Suntem mulți și fiecare acțiune a noastră contează! Haideti sa fim impreuna in aceasta actiune continua de salvare a naturii!

Proiect initiat de Primaria Sectorului 1, prin Centrul Cultural al Sectorului 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel