Data publicării:

Acoperământul Maicii Domnului. Cum te ferești de boli și supărări

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp

În prima zi de octombrie, este prăznuit Acoperământul Maicii Domnului.

Acoperământul Maicii Domnului, 1 octombrie. Sărbătoarea are o mare însemnătate, căci se referă la bunătatea și la puterea Sfintei Fecioare. Se spune că, pe vremea împăratului Leon cel Înţelept, la Constantinopol, după o noapte întreagă de priveghere, înspre zorii zilei de duminică, mulțimea de credincioși care se rugau în biserica Vlaherna, a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, a avut parte de o minune.

Acoperământul Maicii Domnului, 1 octombrie. Potrivit tradiţiei populare, Acoperământul Maicii Domnului reprezintă pregătirea ogoarelor pentru sezonul rece şi acoperirea pământului cu brumă.

Acoperământul Maicii Domnului, 1 octombrie. Sărbătoarea Acoperământulul Maicii Domnului mai este cunoscută în popor şi sub denumirea de Pocroave. Sărbătoarea Pocroavelor se respectă și astăzi, în multe zone fiind și hramul satului.

Acoperământul Maicii Domnului, 1 octombrie. Femeile posteau pentru sănătatea copiilor, iar fetele se rugau să le aducă cât mai repede cununa de mireasă.

Acoperământul Maicii Domnului, 1 octombrie. De Procoave credincioşii ţin post, fiindcă astfel sunt feriţi de boli, de înec sau de supărări.

Acoperământul Maicii Domnului, 1 octombrie. Gospodinele îşi servesc rudele şi oaspeţii cu plăcinte de post, umplute cu mere.  

Rugă la Acoperământul Maicii Domnului

Acoperă-ne pe noi cu Acoperământul tău, Preasfântă Fecioară, în ziua răutăţilor noastre. Acoperă-ne în toate zilele noastre și, mai ales în ziua cea rea, când sufletul de trup se va despărţi, de faţă să ne stai întru ajutor şi să ne acoperi pe noi de duhurile cele rele din văzduh, de sub cer şi din ziua înfricoşătoarei judecăţi. Să ne acoperi pe noi întru ascunsul Acoperământului tău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel