Acneea, noua problemă a femeilor de succes
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Dermatologii de la Spitalul Universitar din Nantes au stabilit că există o diferenţă între acneea juvenilă şi acneea care apare la femeile de peste 25 de ani.Aceasta din urmă se caracterizează prin depozite de petrol în stratele cele mai profunde ale pielii.

Autor: Anca Murgoci

Mai mult de 50% dintre femei identifică probleme dermatologice chiar dacă au trecut de perioada adolescentină. Multe dintre ele nu au avut acnee la vârsta adolescenţei, dar au la vârste de peste 25 de ani. Oamenii de ştiinţă au descoperit care ar fi cauza apariţiei bolii cutanate la vârstă înaintată : stresul cauzat de succes.

Eforturile de a avea o carieră strălucită cauzează probleme dermatologice. Studiile arată că femeile care ocupă funcţii de conducere sunt mai predispuse la acnee.

Potrivit BBC Mundo, femeile sunt supuse unor schimbări hormonale faţă de generaţiile anterioare. Stresul le face să elibereze hormoni masculini care duce la producerea unei cantităţi mai mare de sebum care obstrucţioneaza porii. Comparativ cu bărbaţii, femeile au o predispoziţie genetică de trei ori mai mare să sufere de acnee. Pielea femeilor este mult mai sensibilă la acţiunea hormonilor masculini asupra glandelor sebacee.

Acneea se produce de la o bacterie numită Propionibacterium pe care toată lumea o are în piele, fără a ridica nicio problemă. "Cu toate acestea, femeile care produc mai mult sebum, pot crea un ambient ideal pentru reproducerea acestei bacterii", spune Deborah Mason, de la  British Association of Dermatologists. Există mai multe tipuri de acnee, cea mai comună fiind acneea vulgară. În 2007, un studiu care a apărut în revista British  Journal of Dermatology a descoperit un nou tip de acnee, aceea a fumătorului. Studiul de la Spitalul Universitar din Nantes a stabilit diferenţele dintre acneea adolescentină şi cea care apare la vârste adulte. În timp ce adolescenţii tind să aibă probleme dermatologice în zona T, care include bărbie, nas şi frunte, femeile de peste 25 de ani suferă de erupţii mai grave, localizate mai adânc în piele. Acestea din urmă sunt mai greu de tratat.

Specialiştii spun că pentru moment, nu există un tratament în cazul acneei. Cu toate acestea, tratamentele existente pot fi eficiente în împiedicarea formării unor noi chisturi sau cicatrici. Pe piaţă există creme care se aplică direct pe piele, în zonele afectate. Medicul poate recomanda antibioticele pentru o perioadă de două luni, eritromicină sau tetraciclină. Există şi cazuri în care femeilor le sunt recomandate pilulele contraceptive care blochează excesul hormonal şi reduce cantitatea de sebum din piele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel