Achiziţiile publice, probleme. Ovidiu Doţa, primar Topolovăţu Mare: E foarte greu
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Dosar - imagine ilustrativă
Dosar - imagine ilustrativă
Ovidiu Doţa, primarul comunei Topolovăţu Mare, a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a vorbit, printre altele, despre piedicile birocratice care stau în calea implementării unor proiecte de infrastructură. 

Ovidiu Doţa, edilul comunei Topolovăţu Mare, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, printre alte subiecte de interes pentru comunitatea locală, despre modul greoi în care se derulează etapele premergătoare realizării unor investiţii, legate de licitaţii şi soluţionarea contestaţiilor care, de cele mai multe ori, sunt depuse de către firmele care au pierdut. Efectiv, potrivit declaraţiilor edilului, se ajunge la situaţia aberantă în care procedura de licitaţie durează mai mult decât execuţia efectivă a lucrării.

"Noi avem trei proiecte, o asfaltare în valoare de un milion de euro, reabilitare cămine culturale – 500.000 de euro şi un proiect de achiziţionare a unul buldoexcavator, prin intermediul G.A.L. – în valoare de 100.000 de euro. E foarte greu, în special acum ne lovim de partea de achiziţii care ne îngreunează munca. Am început canalizarea, iar licitaţia a durat un an şi trei luni, cu contestaţii, Curtea de Apel şi aşa mai departe. Mi s-a părut enorm de mult. La asfaltul turnat la Iosifalău a fost o simplă contestaţie şi a durat şase luni de zile. Acum sperăm ca noua legislaţie să mai rezolve din probleme. Dar totuşi cred că mai era nevoie de unele modificări, în special de scurtat termenele", a precizat Ovidiu Doţa, primarul comunei Topolovăţu Mare.

Urmăreşte, aici, declaraţiile lui Ovidiu Doţa:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel