Data actualizării:
Data publicării:

Aceste alimente nu trebuie păstrate în frigider: lista completă

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Aceste alimente nu trebuie păstrate în frigider - lista completă. Sursa - pixabay.com
Aceste alimente nu trebuie păstrate în frigider - lista completă. Sursa - pixabay.com

Multe persoane nu cunosc regulile de depozitare a anumitor produse. 

Frigiderul este indispensabil în fiecare casă, dar multe persoane păstrează în el alimente, care nu trebuie să fie păstrate la rece.  Aceste produse se vor altera de la expunerea la frig.

Iată o listă de produse care nu sunt recomandate a fi păstrate la frigider.

Banane. În afara frigiderului, bananele își păstrează mai bine nutrienții. Temperaturile scăzute încetinesc procesul de coacere a acestor fructe.

Ceapă. După ce a stat ceva timp în frigider, ceapa devine, în cele din urmă, moale sau, și mai rău, mucegăiește. Ceapa are nevoie de aer pentru a fi păstrată, pe termen lung.

Ruladă de ciocolată, gata în cinci minute: fără făină și cu un conținut scăzut de carbohidrați

Miere. Păstrarea mierii în frigider este inutilă, deoarece este un produs natural și, dacă este ținută într-un borcan bine închis, va avea o durată mare de valabilitate. La temperaturi scăzute, mierea se zaharisește și se întărește. 

Ciocolată. Ciocolata este recomandată a fi pusă în frigider dacă s-a topit, astfel încât să revină la forma anterioară. Dar dacă nu se topește la temperatura camerei, atunci acest lucru nu mai este necesar.

Oțetul este un condiment și nu are nevoie de temperaturi scăzute. Totul din cauza substanțelor acide pe care le conține. Ați putea pune, totuși, în frigider un oțet care are în compoziție ierburi, usturoi, ceapă. Dacă aveți îndoieli înainte de a pune o sticlă de oțet în frigider, citiți lista de ingrediente. 

Patru plante care răcoresc o încăpere fără aer condiționat: cumpără-le și tu pentru confortul casei

De asemenea, experții nu recomandă păstrarea în frigider a condimentelor, a untului de arahide, a nucilor și a fructelor uscate, precum și a sosurilor pentru salată, avocado, piersici, mentă, pătrunjel, mărar și busuioc.

 

 

BONUS. Nouă produse cu cea mai lungă perioadă de valabilitate: pot fi păstrate și zeci de ani

 

Situația instabilă din lume, care a început  odată cu pandemia de coronavirus, i-a făcut pe mulți să se gândească la stocuri strategice de alimente. 

Dar ce putem cumpăra cu încredere, fără să ne facem griji cu privire la termenul de valabilitate al produselor.

Cereale. Fulgii de ovăz pot fi păstrați până la 30 de ani. Cel mai bine este să-i păstrați în recipiente etanșe într-un loc răcoros, întunecat și uscat.

Orezul alb are o perioadă de valabilitate de până la 30 de ani. În același timp, este mai bine să păstrați cerealele la rece, la o temperatură de aproximativ 4-5° C, în recipiente etanșe unde oxigenul nu pătrunde.

Chipsuri de mere, preparate în cuptorul cu microunde: rețeta simplă

Pastele pot fi, de asemenea, păstrate ani de zile, fără pierderea calității. Deci, dacă depozitați un stoc strategic de alimente, includeți și câteva pachete de paste.

Ciocolata neagră  are o perioada de valabilitate de până la doi ani. Pentru a preveni alterarea ei, puneți ciocolata într-un recipient închis ermetic și păstrați-o într-un loc întunecat și uscat, la temperatura camerei.

Mierea poate fi păstrată timp de doi ani fără pierderea calității. După aceea, mierea poate suferi modificări fizice și chimice: se întunecă, își pierde aroma, gustul sau se cristalizează. Cu toate acestea, mierea va putea fi încă consumată.


Tort de caise, cu glazură de lămâie: un desert, care ne amintește de vară, soare și buna dispoziție

Fasolea uscată, mazărea și lintea pot fi păstrate până la 30 de ani. Aceste produse conțin proteine, care sunt vitale pentru organismul uman. Cel mai bun mod de a depozita fasolea este să o pui în saci de pânză și să o depozitezi într-un loc răcoros, uscat și întunecat.

Conservele de legume, pește și carne pot fi păstrate până la cinci ani. Cu toate acestea, înainte de a le cumpăra, citiți cu atenție eticheta: unele conserve au un termen de valabilitate mai scurt.  Acordați atenție și integrității cutiei, care nu trebuie să aibă zgârieturi, găuri, rugină și umflături.

Castraveți umpluți cu salată de ton: rețeta unui aperitiv spectaculos

 

Zahărul  are o perioadă de valabilitate nedefinită, dacă este depozitat corespunzător. Păstrați-l într-un loc uscat, într-un recipient bine închis.

Sarea pură nu are o dată de expirare. Sarea iodată are o perioadă de valabilitate de cinci ani. Sarea poate fi păstrată în ambalajul original sau în pungi de pânză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel