Data publicării:
Acest tiramisu îi va înnebuni pe toți: un ingredient, la care nimeni nu s-a gândit, îl face irezistibil
Tiramisu este cel mai iubit și popular desert tradițional italian. În această rețetă, vă dezvăluim cum să faci un tiramisu deosebit de delicios, datorită unui ingredient secret.
Rețeta pentru un tiramisu se poate mereu modifica, iar fiecare cofetar poate experimenta ceva nou. Astăzi vă prezentăm rețeta unui tiramisu care va înnebuni pe toată lumea, datorită acestui ingredient incredibil la care nimeni nu s-a gândit vreodată.
Tort cu nucă de cocos și ciocolată albă: ușor ca un nor și super delicios
Printre ingrediente se numără un fruct exotic cu un gust unic, pe care mulți îl adoră. Vorbim despre mango, un fruct tropical bogat în vitamine și antioxidanți, perfect pentru prepararea unui tiramisu proaspăt și gustos.
Ingrediente:
300 g de pișcoturi;
300 ml suc sau lichior;
500 g mascarpone;
100 g smântână lichidă;
3 gălbenușuri;
¼ litru de cafea;
100 g zahăr;
1 mango copt;
suc de lămâie.
Tiramisu delicios. Cum se face
Pentru a pregăti tiramisu, putem începe cu crema. Batem gălbenușurile împreună cu zahărul. Apoi adăugăm mascarpone și smântână lichidă și continuăm să mixăm.
Tăiem mango curățat în cuburi mici și-l stropim cu sucul de lămâie. Apoi adăugăm bucățile de mango în cremă și amestecăm.
Cum se face cafeaua turcească mai gustoasă și mai aromată: iată câteva secrete
Acum putem începe să înmuiem pișcoturile în cafea și le aranjăm într-o tavă. Peste primul strat de pișcoturi înmuiate în cafea, adăugăm cremă din belșug. Urmează al doilea strat de pișcoturi înmuiate în cafea și, apoi, iarăși un strat de cremă.
La final, suprafața desertului se decorează cu bucăți de mango tăiate într-un mod creativ, în funcție de preferințe. Poftă bună.
BONUS. Desert bestial din piersici: proaspăt ca înghețata și moale ca o cremă
Temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate, de aceea, vara, simțim nevoia de servi un desert proaspăt, răcoros și delicios. Consumăm mai multe lichide, dar nu pare niciodată suficient.
Vara cele mai populare feluri de mâncare salatele, pastele, pepenele verde și cel galben. Uneori sărim peste masa de prânz pentru a servi o înghețată sau o limonadă
În acest fel, problema desertului este rezolvată. Cu toate acestea, uneori nu ne mai dorim înghețată, dar ni se face poftă și de alte deserturi delicioase.
Creveți cu portocale, un aperitiv cu un gust rafinat și parfumat
Iată rețeta pe care v-o propunem astăzi. Un desert de piersici cu miere, cremos și gustos, pentru a încheia cel mai bine o cină plăcută.
Ingredientele de care avem nevoie:
70 grame de albușuri;
30 grame de miere;
300 ml de smântână;
200 grame de ricotta;
50 grame de zahăr pudră;
6 grame de gelatină;
500 grame de piersici;
50 grame de zahăr brun.
Rețeta pas cu pas
Într-un bol puneți albușurile și le batem spumă cu 30 de grame de miere. Vom folosi miere în loc de zahăr pentru a face desertul mai ușor și mai hrănitor.
În continuare, spălați cele 300 de grame de piersici. Fructele se taie în bucăți mici și se pun în paharul mixerului. Le veți mixa împreună cu zahărul brun, iar la final veți adăuga ricotta.
Gelatina dizolvată în apă călduță se amestecă bine, într-un bol, cu smântână și cu zahărul pudră.
În acest moment, puteți combina toate ingredientele pregătite. Într-un bol se adaugă albușurile bătute spumă cu mierea, pireul de piersici, apoi smântâna bătută bine. Amestecați bine toate ingredientele, după care le puteți muta într-o formă din silicon.
Piersicile rămase trebuie spălate și tăiate în felii subțiri. Cu ele veți decora suprafața prăjiturii care se dă la congelator pentru patru ore.
Maioneză fără ulei și cu conținut scăzut de calorii: este perfectă pentru salatele de vară
După ce timpul a expirat, scoateți desertul din congelator și răsturnați-l pe un platou de servire. Acest desert de piersici și miere, proaspăt ca înghețata și moale ca smântâna, va fi cu adevărat fantastic pentru a încheia o seară minunată cu prietenii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News