Acest magazin se află la... 120 m înălțime. Trebuie să urci un munte ca să-ți faci cumpărăturile!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură video
captură video
Doar cei curajoși aleg să-și umple frigiderul de aici!

Magazinul "la înălțime" din zona Shiniuzhai, provincia Hunan, China, reprezintă o atracție fascinantă și extrem de îndrăzneață pentru turiștii care adoră să trăiască intens. Este vorba despre o colibă micuță de lemn așezată pe o stâncă verticală, la o altitudine de 120 de metri deasupra solului, scrie CGTN. Această construcție remarcabilă oferă o experiență unică, cu o priveliște panoramică deosebită asupra peisajului din zonă.

Aflat în proximitatea unei căi ferate pe care vizitatorii o pot parcurge folosind balustrade de fier, scări orizontale și cabluri fixe, magazinul a avut cândva funcția de căbănuță folosită ca refugiu pentru alpiniști, unde aceștia puteau lua o pauză la jumătatea ascensiunii pe stâncă.

Cu toate acestea, acum câțiva ani, această structură a fost transformată într-un minimarket extrem de neobișnuit, oferind vizitatorilor apă gratuită, cu condiția să aibă propriile sticle, și produse precum prăjituri și sucuri la prețuri accesibile. Magazinul suspendat este deschis de mulți ani, dar a devenit viral abia recent, odată cu popularizarea videoclipurilor ce ilustrează această atracție cu totul specială pe rețelele sociale. Micul market nu face profit, deși are clienți permanent.

„Magazinul nu face mulți bani, dar turiștii sunt foarte recunoscători pentru existența sa, așa că toți simțim că locurile noastre de muncă sunt foarte importante”, a declarat un angajat, pentru CGTV. Doar un singur vânzător se află în interiorul colibei, iar una din sarcinile sale este să reînnoiască proviziile magazinului în fiecare dimineață cu ajutorul unei frânghii pe care sunt transportate de la sol alimentele și băuturile.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel