Trenul spaniol ar fi avut 220 km/h, unde limita era 80 km/h. Accidentul, explicat cu grafice
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Bilanțul morților accidentului feroviar de la intrarea în localitatea spaniolă Santiago de Compostela a ajuns la 77 de morți și peste 100 de răniți, spun autoritățile spaniole. Trenul, care era de mare distanță și nu de mare viteză, circula de două mai rapid decât îi permiteau limitele de viteză impuse în zona respectivă, scrie New York Times, citând surse ale ElPais. Surse citate de presa spaniolă estimează că trenul mergea cu 220 km/h, pe un tronson feroviar unde limita era de 80 km/h.

Accidentul s-a petrecut la 20:41 ora locală (22:00 ora României). Trenul transporta 218 pasageri și patru oameni din personal și tranzita linia Madrid-Ferrol. Înainte de intrarea în localitatea Santiago de Compostela, unul dintre vagoane a explodat, pentru ca mai apoi opt din cele 13 vagoane să iasă de pe șine la o curbă.

[caption id="attachment_346356" align="alignleft" width="191"] Foto: NYT[/caption]

Presa spaniolă relatează că accidentul este cel mai grav din ultimii 40 de ani.

Guvernul spaniol pleacă de la prezumția că accidentul s-a datorat unei greșeli umane și nu este un act de terorism. Peste 191 de oameni au murit la atentatul terorist din Madrid din 2004, când extremiști islamiști au detonat patru trenuri de călători simultan. Era primul atac terorist al extremiștilor în inima Europei.

El Pais a realizat un grafic care prezintă modul în care a avut loc tragicul accident

[caption id="attachment_346355" align="alignleft" width="980"] Foto: El Pais[/caption]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel