Accidente grave pe șoselele din România. TIR cu ciment, răsturnat în Brașov. Trafic blocat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Mai multe accidente grave s-au produs în această dimineață pe șoselele din România. 

Un grav accident rutier a avut loc în această dimineață pe Drumul Județean 104, între localitățile Comăna de Jos și Veneția, din județul Brașov, au anunțat polițiștii. 

Din primele informații, un autocamion ce transporta ciment, s-a răsturnat în afara părții carosabile. Traficul este blocat pentru intervenția forțelor de ordine.

UPDATE: Victima a fost gasită în stop cardio-respirator. Din pacate în ciuda eforturilor depuse de către personalul medical, victima nu a raspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarată decedată.

A fost chemat elicopterul SMURD

Un alt accident grav s-a produs în județul Arad, pe Drumul Național 7, la ieșirea din Nădlac spre Pecica. Un autoturism a intrat într-un copac, iar o persoană a rămas încarcerată. 

La fața locului s-au deplasat imediat descarcerarea, mai multe echipaje SMURD, dar și elicopterul SMURD. 

Conducătorul autoturismului, persoană de sex feminin este inconștientă și încarcerată, a anunțat ISU Arad. 

Accident rutier cu doi cai lăsați liberi

Salvatorii au intervenit și în cazul unui accident rutier în localitatea Căsciorele, județul Giurgiu. Din primele informații există două persoane rănite și sunt implicate un autovehicul și doi cai lăsați liberi, nesupravegheați.

Acționează la fața locului Garda Potlogi cu o autospecială de stingere cu apa și spumă și o ambulanță SMURD, detașamentul Titu cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SAJ Giurgiu.

Polițiștii rutieri au deschis o anchetă în urma acestui accident și continuă cercetările pentru a vedea cine se face vinovat. 

Accident rutier, pe DN 61, în localitatea Milcovățu

Au fost implicate un autotren și un autoturism. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dotată cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD, iar din cadrul SAJ GR a fost prezenta o ambulanță.

O femeie, în vârstă de 65 de ani, din autoturism, a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la spital. Șoferul autoturismului, în vârstă de aprox. 67 ani a fost preluat de către echipajul SMURD și transportat la UPU.

Șoferul autobasculantei, în vârstă de aprox. 55 de ani, a fost monitorizat la fața locului.

S-a intervenit pentru asigurarea masurilor PSI la locul accidentului.

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.400 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD, se arată într-un comunicat IGSU. 

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona București-Ilfov (336),urmată de județele Cluj (72), Mureș (65) și Timiș (61).

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 157 incendii, precum și în alte 190 de intervenții în sprijinul comunităților. De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 10 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere. 

O intervenție relevantă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Brașov, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care s-a manifestat la o clădire de birouri, în municipiul Brașov. Forțele de intervenție ajunse la locul evenimentului au constatat că incendiul se manifesta pe fațada clădirii, pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fără a se înregistra victime.

O misiune, care s-a soldat cu pierdea unei vieți a avut loc în județul Brăila, pe raza localității Stăncuța, unde un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile. În evenimentul rutier au fost implicate două persoane. În pofida tuturor eforturilor depuse de salvatori, una dintre acestea și-a pierdut viața, iar cealaltă victimă a fost transportată la spital.

Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 13 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 12 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele Bacău (1), Brașov (4), Bistrița Năsăud (1), Covasna (1), Harghita (1), Mureș (2), Neamț (2); 1 mesaj privind incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județul Satu Mare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel