Accidente Bucureşti, cifre şocante. Daniel Băluţă: Am fost obligaţi
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Daniel Baluta, explicatii referitoare la amenajarea de separatoare de sens.
Daniel Baluta, explicatii referitoare la amenajarea de separatoare de sens.
Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4 al Capitalei explică de ce a luat decizia de a construi separatoare pe axul central al marilor bulevarde din sector. 

Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, explică, într-un mesaj transmis pe pagina sa de socializare, care sunt motivele care au stat la baza deciziei de a amenaja, pe axul principalelor bulevarde care traversează Sectorul 4, separatoare cu spaţii verzi. 

"Am tot primit întrebări privind rostul separatoarelor de sensuri de circulație de pe bulevardele Alexandru Obregia și Constantin Brâncoveanu și mai ales, de ce nu mai este permisă întoarcerea în anumite zone ale acestor artere.

Răspunsul este unul simplu și nu vizează altceva decât încercarea de a salva vieți. Statisticile Poliției Rutiere pentru ultimii 2 ani (2016 și 2017), arată că pe marile bulevarde ale sectorului 4, au avut loc 1.152 de accidente rutiere, soldate cu 25 de morți, 131 de răniți grav și 1167 de răniți ușor.

Aceleași statistici lămuresc și principalele cauze ale producerii accidentelor: întoarcerea pe linie continuă și traversarea prin loc nepermis! Prin urmare, atunci când actualele lucrări de infrastructură au fost proiectate, am fost obligați ca împreună cu Poliția Rutieră, să găsim soluții pentru a diminua riscul producerii altor accidente de circulație! Este clar, așadar, că renunțând la puțin din confortul fiecăruia dintre noi, putem atinge împreună un scop nobil: acela de a salva vieți!", explică primarul Băluţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel