Accident tren Galați. Col. Ion Petrescu: Ce face Grindeanu să nu mai fie astfel de situaţii?/ Chirieac, concluzie tristă: Nu face nimic, staţi cuminţi. Aşteptăm următorul accident...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre situația transporturilor din România, pe fondul accidentului feroviar de la Galați.

Sâmbătă seară, la Galați a avut loc un accident de tren, în urma căruia o persoană a intrat în stop cardio-respirator și a murit ulterior. De asemenea, alte 3 persoane au fost rănite în incidentul care a implicat ciocnirea unui vagon cu călători de către o locomotivă care ar fi trebuit să-i preia.

Bogdan Chirieac, analist politic, a fost invitat la România TV, la emisiunea Cristinei Șincai, unde a vorbit despre cauzele accidentului feroviar de la Galați, într-un dialog alături de colonelul Ion Petrescu:

"Cu lumânări puse acolo și cu regrete nu se rezolvă problema. Ce face ministrul (n.r. Sorin Grindeanu) în viitor ca să nu se repete asemenea situații?“, a întrebat colonelul Ion Petrescu, care era prezent în studio.

"Nu face nimic! Stați cuminți! La accidentul de tren care a fost în Teleorman, acum 2 săptămâni, s-a întâmplat ceva? La accidentul în care două avioane s-au ciocnit, la Suceava, s-a întâmplat ceva? E vreo anchetă în cazul pilotului TAROM care a leșinat în timpul zborului, la 30 de ani? Se întâmplă ceva, pentru că piloții trebuie să aibă un nivel de sănătate ireproșabil? Nu s-a întâmplat nimic, dar noroc de faptul că acel copilot s-a descurcat singur, că așa sunt avioanele moderne“, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -     Grindeanu cere "verificarea materialului rulant feroviar în uz" după tragedia de la Galaţi. Vâlcu: Nu vreau să mă gândesc ce se mai poate întâmpla dacă rămâne după rotativă

Moderatoarea Cristina Șincai a intervenit: „Așteptăm informația, domnule Chirieac!“

"Așteptăm ... așteptăm! Așteptăm următorul accident!“, a replicat analistul politic. "Doamne ferește!“, a adăugat Cristina Șincai.

"Păi cum Doamne ferește, că el se întâmplă prin forța lucrurilor, zău așa! Când faci același experiment cu aceleași mijloace și aceleași condiții, obții același rezultat. Asta e situația în transporturi în România“, a spus Bogdan Chirieac.

"Și soluția, domnule colonel, care să fie?“, a întrebat Cristina Șincai.

"Așteptăm cu încredere noul Guvern și poate un nou ministru la Transporturi“, a spus Ion Petrescu, moment în care Bogdan Chirieac, resemnat, a completat: „Poate...!“

"Aici nu s-a pus problema de demisie, nu are rost! Și atenție, bani sunt“, a mai spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -    Presiune pe Grindeanu. Dumitru Anchidin, fost director CFR Călători: Compania are cel mai defectuos şi dezastruos management. Butoi cu pulbere, la care s-a aprins fitilul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel