Data actualizării:
Data publicării:

Accident rutier produs între un microbuz și un TIR în Constanța. O persoană a murit, 11 au fost transportate la spital

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: ISU Constanța
Sursa foto: ISU Constanța
Un accident de circulație a avut loc pe podul de la Cumpăna, în județul Constanța. 

UPDATE 2: Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a informat, luni seară, că în momentul producerii coliziunii microbuzul ar fi fost staţionat pe banda de urgenţă, transmite Agerpres.

"La data de 19 august a.c., în jurul orei 14:50, poliţişti din cadrul Serviciului de Siguranţă Rutieră au fost sesizaţi cu privire la faptul ca pe autostrada A4 s-a produs un accident rutier. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că impactul s-a produs între un microbuz care ar fi fost staţionat pe banda de urgenţă şi un tir. În urma accidentului rutier a decedat un bărbat de 62 de ani, pasager în microbuz. De asemenea, au fost rănite 11 persoane aflate în microbuz", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest şi cu aparatul drug-test, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezenţă a substanţelor psihoactive, rezultatele fiind negative. Oamenii legii continuă cercetările.

UPDATE 1: O persoană a murit şi alte 11 au fost au fost transportate la spital urma accidentului rutier între un microbuz şi un autotren care a avut loc luni, pe autostrada A4, în apropierea localităţii Cumpăna, a informat Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

----- 

Astăzi, 19 august 2024, a avut loc un accident de circulație pe podul de la Cumpăna, județul Constanța. Au fost implicate un microbuz și un autotren. Conform ISU Dobrogea, până la acest moment, au fost înregistrate 14 victime. 

"Accident rutier produs între un microbuz și un autotren.

În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat în afara părții carosabile la o diferență de nivel de aproximativ 4 m.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea eficientă a evenimentului și suplimentarea resurselor medicale, s-a activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Constanța.

La fața locului au fost alocate 2 mașini de stingere, 1 echipaj de descarcerare, 2 autospeciale pentru transport victime multiple, 1 unitate de terapie intensivă mobilă,  2 ambulanțe SMURD, 1 Spital Mobil, 6 ambulanțe SAJ și 1 elicopter SMURD.

Misiunea este în dinamică.", a transmis ISU. 

VEZI ȘI: Bihor: Trei adulţi şi un bebeluş, transportaţi la spital în urma unei coliziuni în lanţ pe DN 1 

Şase autoturisme au fost implicate, duminică seara, într-o coliziune în lanţ pe DN 1, la ieşirea din oraşul Aleşd spre Oradea, în urma accidentului trei adulţi şi un bebeluş de-o lună fiind transportaţi la spital, a anunţat, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor.

"La data de 18 august a.c., la ora 18,34, poliţiştii Compartimentului Rutier Aleşd au fost sesizaţi, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 că, pe D.N.1, în afara localităţii Aleşd, judeţul Bihor, s-a produs un accident rutier", a informat, într-un comunicat, IPJ Bihor.

Din investigaţiile efectuate de poliţişti, cauza iniţială a accidentului rutier a fost că unul dintre şoferi, un bărbat de 31 de ani din localitatea Tinăud, care nu ar fi păstrat o distanţă suficientă în mers şi ar fi acroşat din spate un autoturism, condus regulamentar, în faţa sa, de un tânăr de 23 de ani, din localitatea Lugaşu de Jos, judeţul Bihor.

"Din impact, cel de-al doilea autoturism ar fi fost proiectat în autoturismul care circula în faţa sa, iar ulterior, în aceeaşi modalitate, în accidentul rutier au mai fost implicate alte trei autoturisme, toate acroşate din spate, provocându-se astfel o coliziune în lanţ", a informat IPJ Bihor.

În urma evenimentului rutier, tânărul de 23 de ani, care conducea primul autoturism acroşat, un tânăr de 22 de ani, din Lugaşu de Jos, judeţul Bihor, pasager în acelaşi autoturism, o femeie de 25 de ani, din Oradea, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 31 de ani şi un minor de o lună, pasager în acelaşi autoturism, au suferit leziuni, pentru îngrijirea cărora au fost transportaţi la spital.

La testarea conducătorilor auto cu aparatul etilotest, rezultatele au fost negative.

"Cercetările sunt continuate de poliţiştii Compartimentului Rutier Aleşd, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei şi împrejurărilor producerii accidentului rutier", mai menţionează sursa citată, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel