Accident pe Drumul Expres 12, la intrarea în Balş. Trei copii au ajuns la spital
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
*imagine cu rol ilustrativ / Sursa: Freepik
*imagine cu rol ilustrativ / Sursa: Freepik
Trei copii au ajuns la spital după un accident pe Drumul Expres 12, la intrarea în oraşul Balş. 

Cinci persoane, între care şi trei copii, au fost rănite sâmbătă seara, într-un accident rutier produs pe DEx12, la intrarea în oraşul Balş, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

"Din primele verificări, poliţiştii au constatat faptul că în eveniment au fost implicate două autoturisme, respectiv un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Bucureşti şi un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din municipiul Craiova, judeţul Dolj. În urma evenimentului rutier, cinci persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Orăşenesc Balş", au precizat reprezentanţii IPJ Olt, conform Agerpres.

Răniţii au ajuns la UPU Slatina



La locul accidentului au intervenit mai multe echipaje medicale de la Ambulanţă, precum şi echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt.

Şoferul în vârstă de 43 de ani a rămas blocat în autoturism, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru a fi deblocat şi scos din automobil, el fiind politraumatizat.

Cele cinci persoane rănite în accident au fost transportate iniţial la Spitalul Balş, apoi au fost transferate la UPU Slatina.

Cei trei copii şi mama lor au fost transportaţi la spital conştienţi şi nu prezentau răni care să le pună viaţa în pericol.

Potrivit unor surse neoficiale, bărbatul cu politraumatisme este tatăl copiilor.

Celălalt şofer, tânărul în vârstă de 22 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest şi a reieşit că nu consumase alcool.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Pe durata cercetărilor efectuate de poliţişti şi a intervenţiei echipajelor medicale traficul pe DEx12 a fost blocat în zona accidentului, iar în jurul orei 22,00 circulaţia rutieră a fost reluată în condiţii normale, pe ambele sensuri de deplasare, pe sectorul de drum blocat de pe breteaua de acces a Drumului Expres 12. 

RAR, zeci de mii de controale în trafic. Una din două maşini, cu probleme grave

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele şase luni ale acestui an, 37.573 de vehicule, la nivelul întregii ţări, iar 45,73% dintre acestea aveau deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES, cele mai multe neconformităţi au fost constatate la: instalaţia electrică de iluminare-semnalizare (28,09%), emisiile poluante (24,32%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (13,51%); parbriz, geamuri laterale, lunetă (13,01%).

De asemenea, neconformităţi la sistemul de frânare au fost depistate la 5,50% dintre vehiculele controlate şi în 1,71% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În plus, în urma măsurătorilor efectuate, s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 1.589 de autovehicule.

Echipele de control ale RAR au identificat în trafic şi vehicule cu defecţiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi şi fuzete, în cazul a 2.500 de vehicule fiind decis faptul că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Câte maşini aveau ITP fals, expirat sau anulat



Mai mult, aproximativ 2,9% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP) fals, expirat sau anulat.

La nivelul Capitalei şi al judeţului Ilfov au fost controlate, în primul semestru, 2.411 de vehicule, dintre care 79,22% prezentau diferite neconformităţi tehnice sau legate de acte, iar 593 (24,60%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 18,42% dintre cazuri s-au constatat deficienţe din sfera poluării, 11,99 % aveau probleme legate de identificare şi 4,65% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

Totodată, în urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în regiunea Bucureşti - Ilfov, au fost aplicate 1.745 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 1.541 de certificate de înmatriculare.

"În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară", notează instituţia.

Pe parcursul primelor şase luni ale anului 2022, au fost aplicate, la nivel naţional, 12.869 de sancţiuni, au fost retrase 10.829 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 121 de vehicule şi 181 ITP-uri au fost anulate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel