Data publicării:

Accident naval pe brațul Sulina. O persoană a fost rănită / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

O persoană a fost rănită după ce două ambarcațiuni s-au ciocnit pe brațul Sulina.

O persoană a fost rănită în dimineața zilei de luni, 14 noiembrie, într-un accident naval petrecut pe brațul Sulina, în aval de localitatea Crișan.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, trei subofițeri, din cadrul Pichetului de Pompieri Crișan, au intervenit în aceasta dimineață, cu o ambarcațiune IB 5, la un accident naval petrecut pe brațul Sulina, în zona milei 17, în urma căruia o persoană a fost rănită.

„La momentul ajungerii echipajului de pompieri, două persoane se aflau pe malul brațului Sulina, iar una dintre acestea prezenta leziuni la nivelul cutiei craniene”, au transmis reprezentanții ISU Tulcea.

CITEȘTE ȘI     -    Un pescar a prins un somn de 2,15 metri și 75 de kg pe Dunăre, lângă Eșelnița / video

Pompierii tulceni au acordat victimei asistență medicală de urgență, au asigurat ambarcațiunea în care se aflau cele două persoane și urmează ca persoana rănită să fie predată unui echipaj medical naval, conform TL News.

"Situaţia este dezastruoasă". Delta Dunării, la un pas de a se transforma în mlaștină sau uscat: "50% cel puţin este afectată"

 

Zone întinse din Delta Dunării riscă să devină, în timp, mlaştină sau chiar porţiuni de uscat, în condiţiile menţinerii unui debit scăzut al fluviului şi a colmatării canalelor, care îngreunează circulaţia apei.

Degajarea canalelor de sedimente şi adâncirea căilor de navigaţie se face anevoios, însă există planuri pentru îmbunătăţirea situaţiei, scrie Rador. Peste jumătate din suprafaţa Rezervaţiei Deltei Dunării este afectată din cauza nivelului scăzut al apei şi a colmatării canalelor.

Doina Bâscă, directorul executiv al Administraţiei Rezervaţiei, spune că se intervine pentru decolmatare pe aproape toată suprafaţa zonei protejate:

"În momentul de faţă, putem spune că 50% cel puţin este afectată, adică nivelul nu este cel optim pentru apă. Discutăm de lucrări pe canale de diverse lungimi. Total sunt aproximativ 150 de kilometri, care se decolmatează acum. Cele 3 proiecte sunt răspândite pe aproximativ 80%, să spunem, din suprafaţă".

Situaţia are efecte grave. Umplerea canalelor cu aluviuni, combinată cu seceta, afectează tot ce înseamnă viaţa în Deltă, transportul către casă al localnicilor, pescuitul tradiţional, dar şi turismul, prin închiderea unor trasee pe apă (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel