Accident mortal la Campionatul European de motocros de la Zărnești
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
motociclism
motociclism

Un sportiv bulgar, în vârstă de 22 de ani, a decedat, duminică, în timpul Campionatului European de motocros, organizat pe pista de motocros de la Zărneşti. Tragedia s-a produs după ce motociclistul a fost proiectat într-un mal de pământ, după ce a sărit peste un obstacol.

"Nu ştim exact ce s-a întâmplat. Poate din cauza oboselii, pentru că duminică s-au efectuat trei antrenamente înainte de concurs. Nu ştim ce s-a întâmplat exact, se fac cercetări. Echipajul SMURD care era postat chiar aproape de locul tragediei i-a acordat primul ajutor imediat, a fost resuscitat mai mult timp, dar în zadar. A fost transportat la morga din Braşov pentru autopsie deşi părinţii sportivului care au fost prezenţi la Zărneşti au dorit să-l ia acasă fără să mai fie dus la morgă, dar astea sunt regulile la noi şi trebuie parcurse", a spus pentru Agerpres Ovidiu Spârchez, unul dintre organizatorii competiţiei.

Deși privată, pista de motocros de la Zărneşti este omologată şi controlată de forurile sportive din trei în trei ani pentru omologare, aici având loc competiţii naţionale şi internaţionale din 2004.

"Este primul accident de acest fel care a avut loc până acum în România la o competiţie de motocros. Campionatul European de motocros a început sâmbătă, iar la concurs au participat 120 de sportivi din toată Europa. După incident competiţia a fost oprită", a mai spus Ovidiu Spârchez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel