Accident în Rusia. Cel puțin 16 persoane și-au pierdut viața într-o coliziune între un microbuz și două camioane
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un accident puternic a avut loc, duminică, în regiunea rusă Ulianovsk.

Cel puţin 16 persoane au murit duminică într-o coliziune între un microbuz şi două camioane în regiunea rusă Ulianovsk (Volga), au informat agenţiile de presă ruse, citând serviciile de urgenţă, relatează AFP.

Potrivit martorilor citaţi de aceste agenţii, un vehicul de mare tonaj a ieşit de pe sensul pe care circula şi a intrat în coliziune cu un microbuz care venea din sens opus, în apropiere de satul Nikolayevka. În momentul accidentului, microbuzul a fost lovit din spate de un alt camion.

Accidentul s-a soldat cu 16 morţi, "14 cetăţeni kârgâzi şi doi ruşi", a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor locale de salvare, citat de agenţia de presă TASS.

Ministerul Afacerilor Externe din Kârgâzstan a confirmat, într-un comunicat de presă, că 14 cetăţeni ai acestei foste republici sovietice din Asia Centrală au murit în accident, conform Agerpres.

Soldații britanici, îndemnați să-și anunțe familiile că ar putea fi trimiși să lupte împotriva Rusiei. Pericol într-o țară NATO

Trupele britanice trebuie să-și avertizeze familiile că ar putea fi dislocate pentru a lupta împotriva Rusiei, a declarat un soldat de top, scrie Daily Mail. Adjutantul Paul Carney a cerut trupelor din Marea Britanie să-i avertizeze pe cei dragi că lumea se confruntă cu "noi realități" și că Marea Britanie este "gata să contracareze orice agresiune".

"Este important să îi pregătim pe cei dragi și familiile noastre, care au adesea cel mai greu rol în absența noastră. Ce vă cer acum este să aveți discuții despre o potențială relocare cu ei. Găsiți numere de contact pentru rețelele de asistență și persoane relevante care vă pot ajuta, cum ar fi ofițerul de asistență socială. Lumea s-a schimbat și trebuie să fim pregătiți pentru noi realități", a spus Paul Carney, potrivit revistei Soldier.

Forțele de infanterie Royal Marines sunt staționate la ambasada Marii Britanii din Kiev, în timp ce mii de soldați ucraineni primesc o pregătire militară importantă pe pământurile britanice (citește continuarea AICI).

Centrala nucleară Zaporojie. Biden, Macron, Scholz și Johnson, cer trimiterea "rapidă" a unor inspectori AIEA

Liderii Americii, Franței, Germaniei și Marii Britanii au îndemnat duminică la "reţinere" în problema centralei nucleare ucrainene Zaporojie, cea mai mare din Europa şi ocupată de forţele armate ruse, informează Agerpres, citând AFP.

Preşedinţii Joe Biden şi Emmanuel Macron, precum şi cancelarul federal Olaf Scholz şi premierul britanic Boris Johnson, care au discutat la telefon, au cerut de asemenea trimiterea "rapidă" la centrala Zaporojie a unei misiuni de inspectori din partea Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel