Accident grav la Galați. Doi muncitori au fost extrași dintr-un canal
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
ISU Galați
ISU Galați
Doi muncitori au fost extrași din canal, unul dintre aceștia fiind declarat decedat. 

Intervenție contra cronometru la Tecuci, luni dimineață, 2 august 2021, după ce două persoane s-au electrocutat și au căzut, inconștiente, într-un canal tehnic, relatează Viața Liberă. Mai multe echipaje de pompieri, paramedici SMURD, de la Ambulanță și Electrica au ajuns la fața locului pentru a extrage răniții și a le acorda primul ajutor. Una dintre victime, în stare foarte gravă, a fost deja recuperată.

”S-au deplasat o autospecială, echipajul SMURD tip B de la Secția de Pompieri Tecuci, elicopterul SMURD și un echipaj SAJ. Intervine și un echipaj Electrica pentru înlăturarea oricărui pericol. Prima victimă a fost extrasă și resuscitată din stop cardio-respirator. Se procedează la extragerea celeilalte. Elicopterul este la fața locului și, după extragerea celei de-a doua victime, se va decide evacuarea către unități spitalicești, funcție de decizia medicului de la fața locului”, au precizat reprezentanții ISU Galați.

Vezi și: Serie de accidente la începutul lunii AUGUST în Neamț, Gorj și Sălaj

Prima victimă a decedat

În cele din urmă echipajele de intervenție au areușit să extragă din canalul tehnic și cea de-a doua victimă. Din nefericire, aceasta, un bărbat de circa 43 de ani, nu a mai putut fi salvată. Primul bărbat extras din canal, în vârstă de 51 de ani, din Bacău, a fost stabilizat și transportat cu elicopterul la Spitalul de Urgență din Galați. Conform primelor estimări, rezultă că cei doi nu ar fi fost electrocutați, cum s-a crezut inițial, ci ar fi fost intoxicați. Bărbații erau lucrători ai societății de canalizare și s-au accidentat în timp ce făceau o serie de lucrări de mentenanță. În cauză a fost deschisă o anchetă în care reprezentanții companiei, inspectorii ITM și Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci vor stabili circumstanțele în care a avut loc evenimentul.

Vezi și: Zeci de muncitori fără forme legale, depistaţi în Bucureşti în numai o oră

Vezi și: Ministerul Muncii: Guvernul a stabilit obligaţii suplimentare pentru agenţiile de intermediere a lucrătorilor români în străinătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel