Accident grav în Constanța. Trei motociclete și un TIR s-au ciocnit. Cum se acordă prim-ajutor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Fotografie de la Guduru Ajay bhargav, Pexels
Fotografie de la Guduru Ajay bhargav, Pexels
Trei persoane au fost rănite luni, într-un accident pe DJ 226, în judeţul Constanţa, în care au fost implicate trei motociclete şi un TIR, informează ISU Constanţa.

"Pompierii constănţeni au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier produs între un TIR şi 3 motociclete. La faţa locului au fost alocate 2 echipaje de prim-ajutor, elicopterul SMURD şi o maşină de stingere", precizează reprezentanţii ISU Constanţa.

Conform sursei citate, trei victime de sex feminin au fost asistate medical la locul evenimentului, ulterior fiind transportate la spital, conştiente, cooperante, pentru investigaţii medicale.

***

Aflați mai jos cum se acordă primul ajutor în cazul unui accident în care sunt implicați motocicliști:

ISU Iaşi a explicat, într-un video publicat pe Facebook, cum se intervine la accidente rutiere în care au fost implicaţi motociclişti.

"Primul ajutor acordat unui motociclist rănit într-un accident rutier îi poate salva viața. Cum se scoate casca astfel încât să-l salvezi?

Într-un accident rutier în care victima este un motociclist grav rănit, care necesită dezobstrucţia căilor aeriene sau resuscitare, acesta poate fi ajutat de către cetățeni printr-un gest elementar: scoaterea căştii cu atenţie.

Suntem martori ai unor incidente care se pot transforma în tragedii dacă nu ştim să intervenim minimal la faţa locului.

În cazul unui accident rutier în care victima a fost un motociclist sau/şi un pasager al unei motociclete, acordarea primul ajutor este recomandat, scoaterea căştii motociclistului se va face în anumite condiţii.

Casca va fi scoasă doar dacă victima are căile aeriene blocate şi nu pot fi eliberate sau dacă este necesară resuscitarea cardio-pulmonară.

Desfaceţi închizătoarea căştii de la nivelul bărbiei şi ridicaţi vizeta. Prindeţi ferm cu o mână bărbia victimei, având antebraţul paralel cu sternul şi cu cealaltă – zona cervicală.

În timp ce un salvator menţine capul victimei, al doilea va introduce mâinile în cască, va trage cu putere în lateral şi cu mişcări sus-jos va scoate casca. După ce salvatorul a scos casca, va prelua capul victimei şi îl va menţine în poziţie neutră. Scoateţi casca doar dacă nu aveţi altă opţiune. Conduceți preventiv! Viața are prioritate!", a transmis ISU Iaşi pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel