Accident grav Galați, provocat de un austriac. Plan roșu de intervenție activat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Accident Galați
Accident Galați
Un grav accident rutier a avut loc vineri seara la Galați. Planul roșu de intervenție a fost activat.

La nivelul judeţului Galaţi a fost activat vineri seara Planul Roşu de Intervenţie, în urma unui accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme în satul Gara Berheci, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Cătălin Sion, potrivit Agerpres.

(w670) Accident G

"Întrucât primele informaţii indică mai multe persoane implicate şi cel puţin una încarcerată, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Astfel, pentru eficientizarea misiunii de răspuns la faţa locului s-au deplasat o autospecială de stingere, cu modul de descarcerare, o ambulanţă SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, o unitate de terapie intensivă mobilă şi două ambulanţe SAJ", a precizat Sion. 

Potrivit acestuia, din primele date preliminare, accidentul s-a soldat cu şapte victime, dintre care una decedată. 

Accidentul, provocat de un cetățean austriac

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, Gabriela Costin, a precizat că accidentul a fost provocat de un cetăţean austriac. 

"În jurul orei 21,50, un cetăţean austriac a condus autoturismul în localitatea Berheci, unde circulând dinspre Bârlad către Tecuci, într-o curbă fără vizibilitate, a efectuat o depăşire, încălcând linia continuă şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism care circula regulamentar, din direcţia opusă. În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto din cea de-a doua maşină şi rănirea altor patru pasageri din aceasta, precum şi a trei persoane din maşina care a provocat accidentul, incluzându-l şi pe şofer", a declarat Costin.

Vezi și: Accident Buzău, microbuz cu călători implicat. Plan roșu de intervenție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel