Data actualizării:
Data publicării:

Accident feroviar în Buzău, cu un mort și un rănit

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO cu caracter ilustrativ: Freepik @standret
FOTO cu caracter ilustrativ: Freepik @standret
O mașină a fost spulberată la trecerea cu cale ferată de un tren care mergea spre Buzău. În urma accidentului, șoferul a murit, iar pasagera a fost rănită.

O persoană și-a pierdut viața și alta a fost rănită în urma unei coliziuni dintre un autoturism și un tren personal în zona trecerii la nivel cu calea ferată din localitatea Vernești, transmite Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Buzău, scrie Agerpres.

Potrivit sursei menționate, traficul feroviar în localitatea Vernești a fost blocat în urma acestui accident feroviar.

”Din primele date de la fața locului a reieșit că trenul personal care circula pe direcția Nehoiașu către Buzău a intrat în coliziune cu un autoturism care ar fi accesat trecerea la nivel cu calea ferată. Accidentul s-a soldat cu decesul conducătorului auto, de 45 de ani, și cu rănirea pasagerei, de 33 de ani, aceasta fiind preluată de ambulanță și transportată la spital pentru îngrijiri medicale”, informează IPJ.

În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Ce spune Codul rutier

Conform art. 136 din Codul Rutier, ”la trecerea la nivel cu calea ferată curentă, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteza redusă și să se asigure că din partea stângă sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar”, în timp ce potrivit  art. 137 ”conducătorul de vehicul poate traversa calea ferată curentă prevăzută cu bariere sau semibariere, dacă acestea sunt ridicate și semnalele luminoase și sonore nu funcționează, iar semnalul cu lumina albă intermitentă cu cadența lentă este în funcțiune”.

De asemenea, potrivit art. 138, ”conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când: a) barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare; b) semnalul cu lumini roșii și/sau semnalul sonor sunt în funcțiune; c) întâlnește indicatorul Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere, Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere sau Oprire”.

În plus, ”în cazul imobilizării unui vehicul pe calea ferată, conducătorul acestuia este obligat să scoată imediat pasagerii din vehicul și să elibereze platforma căii ferate, iar când nu este posibil, să semnalizeze prezența vehiculului cu orice mijloc adecvat”, respectiv ”îi este este interzis să treacă sau să ocolească porțile de gabarit instalate înaintea căilor ferate electrificate, dacă înălțimea sau încărcătura vehiculului atinge ori depășește partea superioară a porții”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel