Accident deosebit de grav pe DN1, în Bihor. Familie distrusă: Un bărbat și un copil au murit. Cod Roșu pentru alți doi copii
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Un copil şi un bărbat au decedat joi după ce autovehiculul în care se aflau s-a răsturnat pe DN 1, între localităţile Urvind şi Uileacu de Criş, a informat ISU Bihor.

Potrivit reprezentantului IPJ Bihor, Ioana Indrieş, în accident ar fi fost implicate două autovehicule, dintre care unul, cu cinci pasageri, s-a răsturnat pe carosabil, conform Agerpres. 

Pasagerii din maşină erau doi adulţi şi trei copii. Bărbatul a decedat, femeia este în cod galben medical. Cei trei minori au fost proiectaţi pe carosabil, în urma impactului un copil a murit, iar ceilalţi doi sunt unul în cod roşu medical şi se aşteaptă să fie preluaţi de elicopterul SMURD pentru transport la Spitalul de Urgenţe, iar altul este în cod verde medical.

Alina Butaci, din cadrul ISU Bihor, a anunţat că la ora 13,52, a fost sesizată producerea unui accident rutier, pe DN 60, în localitatea Uileacu de Criş, eveniment în care a fost implicat un autoturism în care se aflau cinci persoane (2 adulţi si 3 copiii).

Pentru salvarea victimelor, la locul accidentului au fost mobilizate de urgenţă echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei de Pompieri Aleşd şi Detaşamentului 1 Oradea, cu o autospecială de descarcerare grea, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, autospeciala SMURD cu medic de urgenţă, un echipaj al SAJ şi elicopterul SMURD.

Pompierii militari acţionează pentru descarcerarea persoanelor rămase captive în autoturismul avariat.

Titi Aur, trei REGULI esențiale pe șoșea, pentru a evita accidentele

”Cert este că atunci când mergi pe stradă trebuie să respecți 3 feluri de reguli. Primele find regulile de circulație pe care în principiu ar trebui să le înveți la școala de șoferi și pe care dacă nu le respecți, te poate amenda Poliția, acestea fiind reguli de circulație. Doi, reguli de conducere defensivă, pe care nu ai de unde să le afli decât la cursuri de conducere defensivă sau spicuit din anumite interviuri, din anumite locuri, dar aceste lucruri mai poți să le înveți din cursurile de conducere defensivă. Și al treilea set de reguli sunt regulile de bun simț, cei 7 ani de acasă. Atunci când te bagi cu mașina pe linia de tramvai, pentru că vrei să fii în față, deși 2 coloane așteaptă pe 2 benzi și tu vrei să fii primul pentru că ai mașină scumpă și ești cineva important, atunci ai încălcat toate cele 3 seturi de reguli, adică ai încălcat și regulile de circulație, pentru că nu ai voie să mergi pe acolo, ai încălcat și regulile de conducere defensivă, dar ai încălcat și regulile de bun simț. 

Dacă 2 feluri de reguli le putem intui, adică regulile rutiere le-am învățat, regulile de bun simț le putem intui, chiar dacă nu avem cei 7 ani de acasă, sunt reguli pe care le poți intui dacă ești cât de cât de bun simț, regulile de conducere defensivă trebuie să le înveți. Ideal este să mergi la un curs de conducere defensivă sau să citești, să afli. Avem regula fermoarului, regula celor 2 secunde, poziția corectă la volan, la câte secunde să mă uit în oglindă, cum să fac, să anticipez anumite lucruri, cum să îmi pregătesc mașina, cum să calculez timpul de deplasare, sunt câteva lucruri care nu se învață, pentru că o parte din regulile de conducere defensivă ar trebui învățate la școala de șoferi, dar la noi nu se întâmplă asta”, a declarat Titi Aur în exclusivitate pentru DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel