Urmărește emisiunea live
Accident cu 42 de mașini în Ungaria, într-o zonă cu vizibilitate zero. Singurul șofer care ar fi reușit să evite impactul. ”Nu au avut norocul ăsta”
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Titi Aur a explicat care ar fi fost singurul şofer care putea să evite accidentul în lanţ de pe autostradă din Ungaria, petrecut pe 11 martie. 42 de vehicule s-au ciocnit, după ce au intrat într-o zonă cu vizibilitate zero. 

"Accidentul putea fi evitat, cu siguranţă. Orice accident poate fi evitat, în general. Mai puţin accidentele stupide, când cade copacul pe o maşină aflată în mers. Acolo e greu de prevăzut. Dar acest accident putea fi evitat, dacă mentalul colectiv al şoferilor din acea zonă ar fi fost pe conducere defensivă şi un pic de exagerare în prevenţie. 

A-ţi asuma riscul să treci în orb printr-o astfel de zonă e ruletă rusească. Şi acum a fost glonţul pe ţeavă, pe butoiaş. 

Doar prin conducere defensivă, preventivă, sigură, putem folosi orice nume, putea fi evitat. Din păcate, nu s-a întâmplat asta. Pe toţi i-a luat valul, iar valul se numeşte efect de turmă. S-a dovedit încă o dată că experienţa nu face decât să te împingă spre astfel de lucruri, că zici că ai mai trecut prin asta", a punctat Titi Aur la DC Conducem. 

Şoferul care ar fi evitat cu siguranţă accidentul 

"Dacă acolo ar fi fost un şofer începător, începător, probabil ar fi fost cel mai sigur şofer din zonă. S-ar fi speriat, ar fi frânat şi i-ar fi făcut pe toţi să reducă viteza, înainte de a se intra în zona de lipsă de vizibilitate. Acolo ar fi prins bine un şofer fără experienţă. Dar nu au avut norocul ăsta!", a mai declarat Titi Aur. 

Cinci români au fost implicaţi în accident 

'În continuarea precizărilor de presă din data de 11 martie 2023, (http://www.mae.ro/node/61280), Ministerul Afacerilor Externe informează că Ambasada României la Budapesta a fost contactată prin intermediul numărului de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice de către alţi doi cetăţeni români implicaţi în accidentul rutier produs pe autostrada M1 din Ungaria, între localităţile Tatabanya şi Budapesta. Astfel, potrivit datelor obţinute până la acest moment, în total cinci cetăţeni români, dintre care unul cu dublă cetăţenie, au fost implicaţi în gravul accident de circulaţie. Dintre aceştia, doi au fost spitalizaţi, unul dintre cetăţenii români spitalizaţi fiind deja externat şi deplasându-se în România. Celălalt cetăţean român internat primeşte, în continuare, îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol', a informat MAE. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel