Data publicării:

Accident cu 13 victime în Sălaj. A fost activat Planul Roșu de intervenție

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: ISU Sălaj
foto: ISU Sălaj
Accident între două microbuze la ieşirea din localitatea Ileanda spre Dej! Dintre cele 13 victime șase sunt ucraineni.

Şapte persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier între două microbuze care s-a petrecut în noaptea de marţi spre miercuri, la ieşirea din localitatea Ileanda spre Dej.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj, în cele două microbuze erau 13 pasageri, dintre care şase pasageri din Ucraina. O persoană are dublă cetăţenie româno-panameză, două au dublă cetăţenie româno-ucraineană, una este de naţionalitate ucraineană şi trei sunt de naţionalitate română. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului Sălaj a fost activat Planul roşu de intervenţie.

"La faţa locului au fost alocate de urgenţă şase ambulanţe de prim ajutor, două ambulanţe cu medic, o autospecială transport persoane şi victime multiple, o autospecială primă intervenţie şi comandă şi o autospecială de stingere cu modul de descarcerare. Din primele informaţii, în urma accidentului rutier au rezultat 13 victime, care au primit îngrijiri medicale la faţa locului, trei fiind încarcerate. Şase cetăţeni sunt de cetăţenie ucraineană", a declarat pentru Agerpres Diana Ember, purtător de cuvânt al ISU Sălaj.

În urma accidentului, şapte victime conştiente au fost transportate la spital pentru investigaţii de specialitate. Patru persoane au fost transportate la UPU Dej, iar trei la UPU Zalău, Planul roşu de intervenţie fiind dezactivat la ora 5,02.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel