Accident cariera Jilţ Sud. Update: Virgil Popescu a cerut schimbarea conducerii CE Oltenia / oficial
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro
Virgil Popescu a cerut schimbarea conducerii CE Oltenia. Este oficial.

Este anunțul pe care l-a făcut acum ministrul Energiei. Virgil Popescu vrea schimbarea din funcție a președintelui CE Oltenia, Daniel Burlan, și schimbarea unui alt membru al directoratului CE Oltenia, Marius Negru.

De asemenea, ministrul Energiei va cere și control pe toate achizițiile făcute de președintele Comitetului Director al CE Oltenia, Daniel Burlan.

„Solicit ca toate persoanele responsabile să fie eliberate din funcție”, a spus Virgil Popescu. El a mai zis că „noi facem o cercetare administrativă, nu penală”.

----

Știrea inițială:

Mișcare de ultimă oră a lui Virgil Popescu!

Potrivit unor surse, ministrul Virgil Popescu va cere luni, 23 ianuarie, schimbarea din funcție a președintelui CE Oltenia, Daniel Burlan, și schimbarea unui alt membru al directoratului CE Oltenia, Marius Negru, care este și finul președintelui CJ Gorj, Cosmin Popescu, de la PSD. 


De asemenea, ministrul Energiei va cere și control pe toate achizițiile făcute de președintele Comitetului Director al CE Oltenia, Daniel Burlan.

Trei persoane au murit şi zece au fost rănite în urma accidentului produs, marţi, în cariera Jilţ Sud.

Primele verificări ale poliţiştilor arată că autoutilitara care a căzut la o diferenţă de nivel de aproximativ trei metri transporta muncitori, dar şi două tuburi metalice de acetilenă.

După decesul a trei persoane, cu vârste de 29, 38, respectiv 48 de ani şi după rănirea altor muncitori, Poliţia a deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel