Senat: Minorii până în 16 ani nu mai au voie să intre neînsoţiţi în cluburi, baruri şi discoteci. Cătălin Striblea, reacție
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Senatorii au adoptat, miercuri, propunerea legislativă iniţiată de colegul lor liberal Sebastian Grapă, potrivit căreia minorii până în 16 ani nu mai au voie să intre, neînsoţiţi, în cluburi, baruri şi discoteci. Cătălin Striblea, jurnalist B1 TV, a comentat ulterior, pe contul său de socializare, în legătură cu acest fapt.  

"«Plenul Senatului a adoptat, miercuri, o propunere legislativă de instituire a unor măsuri de protecţie pentru minori, iniţiată de senatorul PNL Sebastian Grapă, potrivit căreia minorii până în 16 ani nu mai au voie să intre, neînsoţiţi, în cluburi, baruri şi discoteci.» Te pomenesti ca ne facem o tara normala", a scris pe Facebook, cu puțin timp în urmă, Cătălin Striblea.

Legea care interzice intrarea în baruri și cluburi a minorilor fără însoțitori, adoptată de Senat

Proiectul de lege ce interzice accesul minorilor care nu au împlinit 16 ani, neînsoţiţi, în unităţile de alimentaţie publică, respectiv baruri, cluburi, discoteci, unde se comercializează băuturi alcoolice şi tutun, a fost adoptat, astăzi, de senatori, cu 74 de voturi favorabile.

Inițiatorul propunerii legislative, senatorul Sebastian Grapă, a declarat, în plenul Senatului, că Guvernul României, prin Ministerul muncii, are "profesionişti", având în vedere că Executivul a transmis, iniţial, un punct de vedere negativ la propunerea legislativă, ulterior revenind asupra deciziei şi dând un aviz favorabil, scrie adevarul.ro.

Prin proiectul de lege adoptat astăzi de senatori se interzice și comercializarea produselor alcoolice şi din tutun tuturor persoanelor care nu au împlinit 18 ani şi transmiterea, cu titlu oneros sau gratuit, a băuturilor alcoolice şi din tutun minorilor sub 18 ani.

Propunerea legislativă prevede, la sancţiuni, posibilitatea suspendării activităţii localului pe o perioadă de 30 de zile, pentru comercializarea de astfel de produse către minori. Încălcarea legii se pedepseşte cu amendă de la 500 la 1500 de lei.

Forul decizional pentru această propunere legislativă este Camera Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel