Academia Tehnică Militară şi-a schimbat numele. Decizie în Guvern
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Guvernul Romaniei
Guvernul Romaniei
Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, schimbarea denumirii Academiei Tehnice Militare în Academia Tehnica Militară "Ferdinand I". 

"La propunerea rectorului instituţiei, luând în considerare personalitatea istorică, militară şi academică a Regelui Ferdinand I, precum şi contribuţia de excepţie a domniei sale la realizarea României Mari, în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Senatul universitar al Academiei Tehnice Militare a decis, cu unanimitate de voturi, acordarea numelui 'Ferdinand I' Academiei Tehnice Militare", se arată în hotărârea de guvern. 


Acordarea numelui onorific Academia Tehnică Militară 'Ferdinand I' a fost aprobată de ministrul Apărării Naţionale



"Festivitatea de acordare a numelui onorific 'Ferdinand I' s-a desfăşurat la data de 10.05.2018, în contextul activităţilor sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi aniversării a 69 de ani de la înfiinţarea Academiei Tehnice Militare. Academia Tehnică Militară este singura instituţie de învăţământ superior militar care încă nu poartă un nume onorific. Alipirea unui nume onorific, cu rezonanţă istorică, militară şi academică, Academiei Tehnice Militare contribuie la dezvoltarea renumelui naţional şi internaţional al acestei universităţi militare", se arată în nota de fundamentare din hotărârea de guvern. 

Academia Tehnică Militară a fost înfiinţată în baza Decretului nr. 371 din 14.09.1949, având misiunea să formeze ofiţeri ingineri cu o pregătire corespunzătoare specificului tehnic al diferitelor arme, necesari pentru încadrarea comandamentelor, unităţilor, formaţiunilor şi instituţiilor militare de specialitate. 

Vezi şi: PNL, proiect important respins în comisii. Urmează votul decisiv...

EXATLON România, 19 martie ELIMINARE. Jocul de protecție, LIVE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel