Academia Română neagă comandarea sondajelor INSCOP cu tentă electorală
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Către presă au ajuns, luni și marți, comunicate cu rezultatele unor sondaje cu privire la intenția de vot. Academia Română neagă comandarea unui asemenea sondaj. 

Comunicatele de presă sunt începute cu următoarea precizare: ”Barometrul de opinie publică al Academiei Române realizat de INSCOP Research”. 

Prezidiul Academiei Române neagă, într-un comunicat pentru Mediafax, comandarea sondajului lansat drept Barometrul de opinie publică al Academiei Române realizat de INSCOP Research: "Un asemenea sondaj cu tentă electorală, apărut în plină campanie electorală, nu a fost niciodată comandat de Academia Română". 

”Biroul Prezidiului Academiei Române a luat la cunoștință cu surprindere de faptul că un institut al Academiei Române – este vorba despre Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale `Ion I.C. Brătianu` – a dat publicității un sondaj de opinie privitor la aspecte actuale ale vieții politice românești. Un asemenea sondaj cu tentă electorală, apărut în plină campanie electorală, nu a fost niciodată comandat de Academia Română. Reamintim că instituția noastră nu se implică în chestiuni de natură politică”, notează Biroul Prezidiului Academiei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel