”Academia lui Iliescu şi Meleşcanu”, titulatură nedreaptă. Cum au ajuns fondatori fără să fie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ion Iliescu
Ion Iliescu
Răzvan Dumitrescu i-a prezentat lui Adrian Badea, preşedintele AOSR, un titlu în care se spunea despre instituţia pe care o conduce că este "academia lui Iliescu şi Meleşcanu". Prof. univ. dr. Adrian Badea a explicat care este situaţia. 

„Sunt mai multe lucruri de întrebat. Eu mă uit la cei care atacă şi spun aşa: 'Academia lui Iliescu şi Meleşcanu'. Erau membri ai academiei, au înfiinţat-o ei?”, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

„Vreau să fac o explicaţie: această academie a noastră s-a înfiinţat din Academia Oamenilor de Ştiinţă care era un ONG. Acest ONG avea în 2007, când ne-am înfiinţat noi, 4.000 de membri. Din care – a fost o comisie condusă de academicianul Săndulescu, fizician de mare anvergură – iar dânsul, pe baza dosarelor depuse când a intrat fiecare, a selectat 100-110 persoane, printre care erau şi domnii Iliescu şi Meleşcanu. Nu putea domnul Săndulescu să îi taie şi i-a trecut membri de onoare. Dânşii nu au trecut pe la noi niciodată, nu au fost niciodată retribuiţi”, a răspuns  prof. univ. dr. Adrian Badea.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel