AC Milan a fost vândut. Cine sunt noii proprietari
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Silvio Berlusconi a anunțat, miercuri, vânzarea clubului de fotbal AC Milan din Seria A unui grup de investitori chinezi, transmite BBC.

Silvio Berlusconi a precizat că investitorii chinezi vor plăti cel puțin 400 milioane de euro în următorii doi ani, ceea ce evaluează clubul la aproximativ 750 milioane de euro, inclusiv datoriile de 200 milioane de euro.

"Milan și-a început itinerariul spre China", a declarat omul de afaceri, fără a da publicității identitatea cumpărătorilor.

AC Milan, unul dintre cluburile de fotbal care au înregistrat victorii importante în Europa, a înregistrat anul trecut pierderi de 93,5 milioane de euro.

La începutul lunii mai, Fininvest, compania holding a familiei Berlusconi, care deține AC Milan, a demarat discuțiile exclusive cu un consorțiu chinez, în vederea injectării de noi fonduri în clubul de fotbal. Cândva unul dintre principalele cluburi din fotbalul mondial, AC Milan nu a mai reușit să câștige niciun trofeu important în ultimii cinci ani și, în prezent, înregistrează pierderi.

[citeste si]

Vineri, publicația China Daily a anunțat că săptămâna aceasta se va semna un acord în urma căruia un consorțiu chinez va prelua inițial 80% din AC Milan, restul de 20% urmând să fie achiziționat în următorii 2 — 3 ani.

Berlusconi ar urma să fie numit consultant neoficial al noului proprietar și va fi președintele de onoare al AC Milan.

Luna trecută, grupul chinez de distribuție Suning Commerce Group a preluat un pachet de aproape 70% din acțiunile clubului de fotbal italian FC Internazionale Milano (Inter Milano) cu suma de 270 de milioane de euro, cea mai mare achiziție a unei echipe europene de fotbal derulată până acum de o firmă chineză. Suning, cu active în sectorul imobiliar, financiar și de agrement, deține și echipa de fotbal Jiangsu Suning, antrenată până de curând de românul Dan Petrescu.

În ultimii ani, China a început să investească masiv în academii de fotbal, drepturi de televizare și transferuri de jucători străini. Luna trecută, antreprenorul chinez Xia Jiantong a cumpărat clubul de fotbal Aston Villa, devenind primul chinez care va deține în totalitate o echipă engleză de fotbal. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel