România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 29 sep, 23:20
Abuzuri sexuale generalizate. OMS face anchetă
Organizația Mondială a Sănătății vrea investigheze acuzațiile potrivit cărora mai mulți medici din cadrul OMS ar fi abuzat și exploatat femeile. Aceștia erau trimiși să ajute.

Organizația Mondială a Sănătății s-a angajat să investigheze acuzațiile potrivit cărora lucrătorii care ajută la combaterea focarului de Ebola din Republica Democrată Congo au abuzat sexual și au exploatat femei. Femeile locale ar fi fost atrase cu băuturi, racolate în spitale, forțate să întrețină relații sexuale, iar două au rămas însărcinate. Acuzațiile acoperă perioada cuprinsă între 2018 și martie 2019.


OMS a declarat că acuzațiile vor fi „investigate în mod serios”. De asemenea, instituția a precizat că „oricine va fi identificat ca a fost implicat, va fi tras la răspundere și va suferi consecințe grave, inclusiv concedierea imediată".

 

Cine ar fi abuzatorii?

 

Majoritatea acuzațiilor de abuz și exploatare sexuală au fost împotriva bărbaților, inclusiv a medicilor, despre care se spune că provin de la OMS. Cel puțin 30 de femei au făcut acuzații împotriva lor, potrivit BBC.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro