Abuz în serviciu, schimbare în 10 minute. Prișcă: Manipulări de bună credinţă
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Protest (imagine ilustrativă)
Protest (imagine ilustrativă)
Avocatul Răzvan Prișcă a vorbit într-un interviu pentru DCNews despre unele probleme care pot apărea în procesul legislativ, dar şi despre o greşeală pe care o fac oamenii politici.

Avocatul Răzvan Prișcă a spus, legat de ceea s-a întâmplat pe parcursul întocmirii textului de lege la Codul de procedură penală, că:

"Eu le-am spus şi colegilor din majoritate, şi public: Ei au ajuns în situaţia de astăzi pentru că sunt victima unui nor imens de prostie. Şi vă spun şi de ce. La acest Cod de procedură penală problemele nu sunt cele care au fost dezbătute în spaţiul public. Alea au fost, în mare parte, manipulări de bună credinţă şi vă zic care: alea cu violatorul care-şi priveşte victima, cu pedofilul... Pentru că aceste manipulări care s-au rostogolit în spaţiul public nu au fost invenţii ci au fost articole, amendamente scrise negru pe alb în proiect, articolul final s-a modificat cu 10 minute înainte, iar ce care au preluat au făcut-o superficial şi aici e vina lor. Eu însumi, ca să pot să discut pe acest proiect am stat 3 ore în birou cu creionul în mână. Dar asta înseamnă manipulare de bună credinţă, între ghilimele, că nu e scuzabil, dar nu te supăra, dacă tu vii şi-mi spui nişte lucruri astăzi şi le discutăm o săptămână şi tu le modifici în ultimele 10 minute nu poţi să spui că-ţi pare rău. La fel şi în cazul OUG 13 şi în alte situaţii." a spus avocatul.

Totodată, el ne-a dezvăluit care este, în opinia sa, una dintre marile erori pe care au făcut-o politicienii noştri:

"Eu îmi aduc aminte când cu OUG 13 că apăruse în presă cu o săptămână înainte informaţia că se pregăteşte o ordonanţă de urgenţă care să... nimeni nu ştia exact ce. O greşeală a tuturor oamenilor care au făcut politică în zona executivă în 28 de ani este comunicarea. Oamenii politici cred că aceasta ţine numai de marketing, de promovare. Ei nu au, şi nu ştiu dacă există în România, consultanţi de management de criză", a mai spus avocatul.

Ce se întâmplă în momentul în care apare o criză de comunicare şi ce trebuie făcut ca să nu mai fie ignorate informaţiile cu potenţial de scandal, aflaţi ascultând interviul integral cu avocatul Răzvan Prişcă.

VIDEO

Vezi şi: Modificare Cod Penal. Prișcă: Ancheta in rem, marea greșeală a PSD-ALDE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel