Data publicării:

Aberația de pe Kiseleff: ”O aiureală mare, care durează de ani de zile”/ ”Zic că sunt occidentali, folosesc strada”/ ”Ar trebui întrebați oamenii” - VIDEO

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Google Maps
Google Maps
Este redat Bucureștiul oamenilor? Dar oamenii au fost întrebați?

Jurnalistul Val Vâlcu a subliniat, în emisiunea ”Nod în Papură”, ”o aiureală mare, care durează de ani de zile, din vremea lui Chiliman”: ”Dom`ne, Bulevardul Kiseleff este plasat între două parcuri. Sunt parcuri cu alei atât de late încât întorci camionul. Și atunci, de ce oprești circulația pe Kiseleff? Du-te în parc cu micii, cu vata de zahăr. De ce oprești Kiseleff-ul? Cică să facă lumea sport...”. Sociologul Alfred Bulai atrage atenția că, ”dacă vrei să faci sport, te duci în natură, nu pe asfalt”. 

Val Vâlcu a continuat: ”Sunt maimuțăreli. Au văzut în Occident... Merge într-un oraș ca Brașovul, Sibiul, cu orașul vechi... dar acolo sunt parcuri stânga, dreapta. Zic că sunt occidentali, folosesc strada, ”orașul oamenilor, nu al mașinilor”...”. 

”Ca să fie orașul oamenilor, ar trebui întrebați oamenii. Nimeni nu întreabă oamenii” subliniază Alfred Bulai. Sociologul atenționează că ”parcul nu e locul unde se mănâncă mici și se bea bere, că nu e târg, târgul e altceva”. El mai punctează că ”mimetismul este indicatorul incompetenței, de aia imiți, că nu știi”. 

Youtube video image

Chiar în acest weekend traficul rutier  a fost restricționat pe Şoseaua Pavel D. Kiseleff din Capitală, unde s-a desfășurat un eveniment numit ”UNO”, cu spectacole şi concerte pentru copii, dar şi cu ateliere handmade. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel