ABECEDAR: "Maria ia o lamă nouă. Acum are o rană mare". Ce spun specialiștii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
În lipsa abecedarului, părinţii s-au îndreptat spre auxiliarele care se găsesc în librării. Textele din acestea sunt foarte bizare și unele instigă la violență.

VEZI ȘI: Mircea Badea, pus la zid de mama lui. Ce a spus despre jurnalist


Iată câteva exemple:

„Baba bătu bietul băiat bolnav. Horia hăituia hamsterul".

„Gheorghiţă a dat din joacă un ghiont colegului său. Tache a alunecat în genunchi. Are acum genunchiu deplasat. Tache va sta o lună cu piciorul în ghips"

Maria ia o lamă nouă.

- Maria, aruncă lama!

- Nu, Ileana, e lama mea!

Acum Maria are o rană mare.

Cartea are, după cum scrie pe copertă, avizul Ministerul Educaţiei. În ultimii ani, însă, instituţia nu a mai acordat avize pentru manuale auxiliare.

Acest subiect a fost comentat la Antena 3 de Mihai Penescu, președinte Uniunea Editorilor din România.

"Este vorba despre un auxiliar, scos de o anumită editură. Auxiliarele nu trebuie aprobate de Minister și nici nu trebuie selectate de cineva anume. Ele se găsesc pe piața liberă. Într-adevăr, auxiliarul despre care vorbim are apostila Ministerului Educației. Pe copertă, scrie că a fost aprobat de Ministerul Educației. Este un lucru regretabil. Cum se ajunge la așa ceva? Există edituri unde oamenii care lucrează acolo nu au calificare. Această carte a apărut fără un redactor de specialitare. Este regretabil ce s-a întâmplat. Nu vreau să comentez mai mult", a spus Mihai Penescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel