Data publicării:
Abandon şcolar. Liviu Pop: 30.000 de copii nu ştiu unde sunt
În România, există o mare problemă cu abandonul şcolar, a spus Liviu Pop, ministrul Educației Naționale, invitat la interviurile DC News.
„În 2009, au fost aproape 200.000 de elevi care au fost la Bacalaureat. Elevi pe ruta progresivă, elevi care nu au luat examenul de capacitate, s-au dus la şcoala profesională, au făcut un an de recuperare, şi au ajuns să dea Bacalaureatul. Am avut atunci 200.000 de elevi care s-au prezentat la Bacalaureat, anul acesta 135.000. Diferenţa a fost foarte mare", a spus Liviu Pop.
Abandon şcolar
„M-am uitat comparativ: Evaluare Naţională – Bacalaureat. Acum patru ani de zile, numărul copiilor care au terminat clasa a VIII-a e cu 30.000 mai mare decât cei care au dat anul acesta Bacalaureatul. În patru ani de zile, 30.000 de copii nu ştiu unde sunt. Au terminat şcoala generală, nu au ajuns la Bacalaureat. Au ieşit din sistem, s-au dus către învăţământul profesional? În învăţământul profesional, în medie, cam 18.000 avem cuprinşi. Ce s-a întâmplat cu cei 30.000 de copii?", a spus, în cadrul interviului, ministrul Educației.
Liviu Pop a precizat că, în prezent, „avem o mare problemă cu abandonul şcolar". „Noi avem cea mai mare rată a abandonului şcolar din Europa. Cea mai mare este în România, dublu faţă de media europeană. În fiecare an, dispar, cu ghilimelele de rigoare, adică nu ştim ce se întâmplă cu 20.000 – 25.000 de copii. Adică un oraş pleacă din sistemul de învăţământ, fără să ştim unde. Ce facem pentru aceşti copii? Cu ce soluţii venim? De aceea, avem în programul de guvernare prioritate zero înjumătăţirea ratei de abandon şcolar", a mai spus ministrul Liviu Pop.
Răspunsul complet poate fi urmărit în filmarea de mai jos:
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News